Gyergyóditró polgármestere: Összekeverték a migrációt a vendégmunkával

Gyergyóditró polgármestere: Összekeverték a migrációt a vendégmunkával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miért migránsmentes Ditrót akarnak, miért nem inkább családon belüli erőszaktól mentes Ditrót – kérdezte a polgármester.

Gyergyóditró képviselő-testülete is a faluban kitört migránspánikkal foglalkozott, miután a helyiek kiborultak azon, hogy a helyi pék két Srí Lanka-i pékmestert alkalmazott, mert a helyi szakmunkások elmentek külföldre. A Székelyhon tudósítása szerint Puskás Elemér polgármester arról beszélt:

Sajnálatos, hogy egyesek összekeverték a migrációt a vendégmunkával.

Azt is hozzátette, hogy „a polgármester és a polgármesteri hivatal nem szólhat bele abba, hogy egy magáncég kit alkalmaz”. Arról pedig, hogy a Facebookon létrejött a „Migránsmentes Ditrót akarunk” csoport, annyit mondott, ennyi erővel szemétmentes Ditrót, családon belüli erőszakmentes Ditrót vagy falopásmentes Ditrót is akarhatnának.

Az egyik felszólaló megtalálni vélte a megoldást: nem kell új kultúra, a munkaerőt pedig meg kell fizetni. A kedélyek mindenesetre nem csillapodtak a tudósítás szerint. Még úgy sem, hogy a két pék inkább elköltözött a faluból időközben, annyi fenyegetést kaptak.

Hozzászólások