Kinyitott az IKEA Budapesten, megrohanták az emberek

Kinyitott az IKEA Budapesten, megrohanták az emberek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már a nyitás előtt tömegek álltak sorban az Örs vezér téri üzlet előtt.

Kedden 47 nap után újra megnyitotta az áruházait az IKEA a vásárlók előtt, melyeket még március 21-én zártak be a koronavírus-járvány miatt. Az áruházak május 5-től minden nap 9:00 és 15:00 óra között lesznek nyitva.

A Népszava cikke szerint nagyon sokan várták a pillanatot, hogy megnyíljanak az ajtók, mert már 9 előtt százméteres sor állt az Örs vezér téri IKEA előtt. A lap szerint az emberek többsége maszkban és a másfél méteres távolságot betartva várta, hogy bejusson az áruházba.

Az IKEA a nyitás előtt arról tájékoztatott, hogy biztonsági intézkedéseket vezetnek be a járvány miatt: egyszerre csak 500 ember tartózkodhat bent és a vásárlók csak abban az esetben léphetnek be az áruházba, ha eltakarják az arcukat (a szájukat és orrukat egyaránt). Számos higiéniai intézkedést is bevezettek, a helyszíni ételfogyasztás szünetel, a játszóházak sem nyitnak ki.

A kígyózó sorokra reagálva Zugló polgármestere önmérsékletre intette az embereket és továbbra is azt kérte tőlük, hogy maradjanak otthon.

Hozzászólások