szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint ötven zenész és együttes kapott pénzeket abból a 2000 milliárd dollárból, amellyel az amerikai kormányzat a koronavírus-járvány okozta válságból akarja kisegíteni a kisvállalkozásokat.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A nagy sztáregyüttesek 350 ezer dollártól egymillióig kaptak a támogatásból, a kevésbé neves előadók 150-350 ezer dollár között – írja a Rolling Stone magazin, többek közt az Eaglest, a Pearl Jamet, a Guns N Rosest, a Green Dayt, a Toolt, a Nickelbacket, az Imagine Dragonst, a Weezert, a Chainsmokerst, a Slipknotot, a Papa Roach-ot, Whiz Khalifát, Lil Jont és Chris Stapletont említve a nyertesek között.

Ők azért kaphattak a kisvállalkozások számára létrehozott 2000 milliárd dolláros alapból, mert a koronavírus-válság miatt elmaradtak a koncertturnéik, a pénzből pedig az őket kísérő személyzetet támogathatják. Az Eagles például így a dokumentumok szerint 50 munkahelyet tud megtartani.

Az alapot már többször támadták, mondván, sok tőkeerős vállalkozás is kapott belőle: a Shake Shack gyorsétteremlánc például a kritika után visszaadta a neki kiutalt pénzt. Ugyanígy tett a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata is, amelynek sztárja, Lebron James az NBA legjobban kereső játékosa.

Kanye West ruházati cége, a Yeezy is 2-5 millió dollár közötti összeget kapott, igaz, arról nem lehetett hallani, hogy visszautalta volna.

Összesen már 660 ezren kaptak 150 ezer dollárnál nagyobb támogatást az állami pénzalapból, köztük éttermek és vízvezetékszerelők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index.hu drámája és a karantén az ARC-kiállítás plakátjain is megjelenik

Az Index.hu drámája és a karantén az ARC-kiállítás plakátjain is megjelenik

Hamvay Péter: Emberi színjáték

Hamvay Péter: Emberi színjáték

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját