24.hu: Fideszes képviselő barátja nyert közbeszerzéseket a Nyírségben

24.hu: Fideszes képviselő barátja nyert közbeszerzéseket a Nyírségben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kovács Sándor szerint az összeférhetetlenség megszüntetésére megindultak a tárgyalások.

Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátja tulajdonában áll az a cég, amelyik az egyik nagy kedvezményezettje a választókerületbe érkező vissza nem térítendő európai uniós támogatásoknak, illetve az azokhoz tartozó közbeszerzéseknek – írta meg a 24.hu. A lap szerint pár év alatt egymilliárd forintot nyert a képviselő barátja, aki ráadásul üzlettársa a politikus feleségének is.

Kovács 2014 óta országgyűlési képviselő, birtokán egyébként csaknem 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesült turisztikai birodalom. Tíz évig az 500 fős Géberjén polgármestere, ahol a „Jót s Jól” egyesület bonyolítja a turisztikai beruházásokat – ez az egyesület az egyedüli kezdeményezettje a vissza nem térítendő uniós támogatásoknak. A beruházásokat pedig a képviselő barátjának, Galambosi Csabának a cége nyerte el. Galambos egy másik cégben, az ingatlankezelő Gakoma Kft.-ben üzlettársa Kovács feleségének.

A 24.hu kérdésére Kovács azt válaszolta, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére megindultak a tárgyalások és elismerte azt is, hogy barátok Galambosival.

Galambosi cége, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. azt elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el egytől egyig olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak és ezek összértéke meghaladta az egymilliárd forintot.

Hozzászólások