szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az online óriás lépését a közelmúltban felbukkanó, rejtélyes, Ázsiából érkező magcsomagok sarkallták arra a lépésre, hogy megtiltja külföldieknek, hogy magokat értékesítsenek az USA-ban.

Ezentúl csakis amerikai eladók kereskedhetnek magokkal az Amazonon, az amerikai online kereskedő bejelentette, hogy szeptember 3-tól megtiltotta minden külföldinek, hogy magokat értékesítsen a felületén keresztül az USA-ban – számolt be a hírről a BBC. Ha valaki mégis így tesz, azt le fogják tiltani.

A döntést azt követően hozták meg, hogy augusztus végén amerikaiak ezrei kaptak ismeretlen eredetű, titokzatos magokat tartalmazó csomagokat, többnyire Kínából. A hatóságok arra figyelmeztették a lakosokat, hogy ne ültessék el a magokat, mert azok veszélyesek lehetnek.

Múlt héten ugyanerre hívta fel a figyelmet a Nébih is: eszerint Magyarországra is küldhettek rejtélyes, kéretlen magcsomagokat Ázsiából.

Vélhetően a magcsomagok egy globális „brushing” akció részei: ezáltal az online kereskedők kamu megrendeléseket generálnak így maguknak, alacsony értékű termékeket küldenek szét, hogy pozitív értékeléseket csikarjanak ki.

Azt egyelőre nem jelentették be, hogy az új szabályt más országokban is érvénybe léptetik-e az Amazonnál, holott már több országból, köztük az Egyesült Királyságokból is megerősítették, hogy érkeztek ilyen kéretlen magcsomagok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a legidősebb brit

Meghalt a legidősebb brit

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

13 nő „orvosi vizsgálata” miatt áll a bál Ausztrália és Katar között

13 nő „orvosi vizsgálata” miatt áll a bál Ausztrália és Katar között