szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ebesen két óvónőnél igazolták a fertőzést, ezért hétfőn este az önkormányzat a két érintett csoport megfigyelését rendelte el, mondván a többiek felügyeletét biztosítják. Éjjel azonban jött az Oktatási Hivatal elnökének az utasítása, hogy októberig az egész intézményt be kell zárni.

Hoppon maradhatott az a szülő, aki a hétfői tájékoztatás szerint felügyeletre bízta volna gyermekét az ebesi óvodában, mivel menet közben változott az utasítás: míg hétfőn napközben az intézmény részleges bezárásáról értesítette a családokat az óvodai vezetés, kedden reggel 7 órakor már a teljes lezárásról adott hírt az önkormányzat.

Az önkormányzat mint a szóban forgó óvoda fenntartója hétfőn napközben tudatta a családokkal, hogy két ott dolgozó Covid-tesztje pozitív lett, ezért a két csoportnak a járványügyi megfigyelés miatt otthon kell maradni, míg a többiek számára felügyeletet biztosítják, de, amennyiben van mód, ők is oldják meg az otthoni tartózkodást.

A közlemény szerint a döntést az Emmivel egyeztetve hozták meg. Ezt a döntést még az éjszaka folyamán módosítani kellett, ugyanis az Oktatási Hivatal elnöke a teljes bezárásra utasította a fenntartót, ezért az önkormányzat reggel 7 órakor frissítette a közleményét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására