szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jegybank szerint az OTT-ONE egyik részvényese bennfentes információhoz jutott a cég egyik vezető tisztségviselőjétől. A társaság keresetet nyújtott be a határozattal és a felügyeleti bírsággal szemben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki egy részvényesre bennfentes kereskedés miatt. Az MNB hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást és arra jutott, hogy egy részvényes az OTT-ONE Nyrt. egyik vezető tisztségviselőjétől megtudta, hogy a cég zártkörű alaptőke-emelést fog végrehajtani. A jegybank közleménye szerint a bennfentes információ birtokában a részvényes olyan tőzsdei megbízásokat adott, melyek tiltott bennfentes kereskedelmet valósítottak meg.

Ezzel összefüggésben a céget is megbüntette a jegybank 5 millió forintra a bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt. Az MNB azt is bejelentette, hogy bennfentes kereskedelem gyanújával feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az OTT-ONE Nyrt állásfoglalást küldött el szerkesztőségünknek, melyben a következőről tájékoztatnak:

„A Magyar Nemzeti Bank által a bennfentesek jegyzékének összeállítására vonatkozó előírások megsértésére vonatkozó határozat indoklásának tanulmányozása nyomán a társaság 2020. szeptember 25. napjával keresetet terjesztett elő a határozatban foglaltakkal, illetve a határozat nyomán megállapított, 5 millió forint értékű felügyeleti bírsággal szemben.

A kereset benyújtásának tényét az OTT-ONE Nyrt. 2020. szeptember 30. napján a Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett, IFRS szerinti, 2020. évi féléves üzleti jelentésében ismertette befektetőivel.”

Az OTT-ONE Nyrt. neve a közelmúltban a lélegeztetőgép-beszerzések kapcsán lett ismert, a magyar kormány korábban rajtuk keresztül szerzett gépeket Kínából. A társaság az idei első félévben az eddigi legmagasabb, közel 7 milliárd forintos árbevételét érte el.

Az OTT-ONE neve korábbról is ismerős lehet olvasóinknak, ugyanis a hvg.hu, illetve hvg360 cikkei után menesztették a társaság felügyelőbizottsági tagját a nagy lélegeztetőgép-beszerzések után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!