CED: A trieszti kereskedőház vezetője 2019 óta nem politikus

CED: A trieszti kereskedőház vezetője 2019 óta nem politikus

Utolsó frissítés:

Kovács Gábor Szerző:

Kovács Gábor
Kovács Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az állami cég szerint szabályosan, nyílt beszerzésen nyerte le a trieszti kereskedőház üzemeltetését a Heves Megyei Közgyűlés volt alelnöke, aki ráadásul már nem is politikus.

“A CED trieszti irodájának üzemeltetésére nyílt közbeszerzési pályázatot írt ki, a pályázatok a jogi és közbeszerzési szabályok maradéktalan figyelembe vételével kerültek elbírálásra” – közölte a közép-európai kereskedőházi irodákat működtető állami cég a HVG-vel, miután megírtuk: az új, trieszti iroda üzemeltetését Bényi Szabolcs, a Heves Megyei Közgyűlés volt fideszes alelnöke nyerte el.

“Az irodavezetői tevékenységet Bényi Szabolcs látja el, akinek politikusi tevékenysége 2019-ben megszűnt” – hangsúlyozza a CED.

A CED indoklása szerint az “új regionális iroda megnyitása is azt a célt szolgálja, hogy biztosítva legyen a folyamatos cég- és érdekképviseletet a magyarországi vállalkozások számára, egyúttal feltérképezésre kerüljenek azon iparági szegmensek és együttműködési területek, amelyek további üzleti és befektetési lehetőségeket teremtenek a CED partnerei számára”.

A CED állítása szerint több iroda nyitását nem tervezi.

A legújabb trieszti fejleményekről szóló cikk teljes terjedelmében az eheti HVG hetilap Gazdaság rovatában, illetve online a hvg360-on olvasható.


Hozzászólások