szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

További 100 ezer dollárt is felajánlott a divatmárka, ha legalább ugyanennyi összegyűlik az adománygyűjtő programján.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

500 ezer dollárt adományoz a Gucci az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) – idézi a pénteki közleményt a Reuters. A francia Kering cégcsoporthoz tartozó luxus divatmárka adományával a koronavírus elleni védőoltás eljuttatását szeretné segíteni veszélyeztetett emberekhez.

A Gucci emellett saját adománygyűjtő programot is indított. Azt közölték, az így december 5. és 26. között gyűjtött adományokat – legfeljebb 100 ezer dollárig – meg is duplázzák. A Gucci közössége december 4-én a számláló szerint több mint 23 dollárt gyűjtött.

A felajánlással az UNICEF általi is támogatott, a WHO által indított COVAX programot mozdítaná előre a divatmárka. Ennek célja a gazdagabb országokból gyűjtött forrásokból védőoltásokat finanszírozni a szegényebb országok számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját