Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Már most 10-15 százalékkal többe kerülnek a füstölt hústermékek, mint tavaly ilyenkor.
A húsvétig hátra lévő két hétben is emelkedik majd a sonka ára – írja a Népszava ágazati szakemberekre hivatkozva, akik szerint
nem 1-2 százalékos, hanem annál nagyobb mértékű drágulás várható.
A lap megjegyezte: idén eddig a tavalyi átlagosan 10-15 százalékkal lettek drágábbak a füstölt hústermékek hasonló időszakhoz képest.
Ezekből a termékekből évente 7-8 ezer tonnát adnak el, e mennyiség nagyjából harmadát a húsvéti ünnepek előtt értékesítik.
A füstölt húskészítmények széles kínálatában az árak is igen eltérőek. A húsvéti gyorsérlelt, főtt sonka kilója már 1400-1500 forintért is kapható, míg a hagyományos érlelésű termékek 2500-3000 forintba kerülnek. A speciális készítmények ennél is drágábbak, 3000-6000 forintot kérnek értük – mondta a Hússzövetség elnöke.
Éder Tamás hozzátette: a hagyományos, illetve a különleges technológiával készülő termékek élvezeti értéke eltér a kommerszebb sonkákétól, az alacsonyabb árszinthez tartozó készítmények minősége a maguk kategóriájában szintén jó. A húsiparnak minden fogyasztói réteg igényeit ki kell elégítenie.
Az áremelkedésben szerepet játszik, hogy
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.