szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A program lényege, hogy havi 45 ezer forintot adnak azoknak, akik hamarabb elhelyezkednek máshol, hogy lejárna közfoglalkoztatási jogviszonyuk.

A kormány ismét meghirdeti a "Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot", amellyel az utóbbi években több mint 17 ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítette az elsődleges munkaerőpiacon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt idézve szombaton.

Az április közepén induló program lényege, hogy azok, akik a közfoglalkoztatási jogviszony időtartamának lejárta előtt állást találnak, bónuszként elhelyezkedési juttatásban részesülnek. Vagyis minél hamarabb lép ki valaki a közfoglalkoztatásból, annál több támogatáshoz jut. Ők minden hónap után, ami közfoglalkoztatási idejükből hátra maradt, 45 600 forintot kapnak utólag.

Elhelyezkedési juttatásra jogosult a mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatott is, akinek napi díjazása kétezer forint, egy hónapra tehát akár 62 ezer forintot is kaphat - közölte az államtitkár. Bodó Sándor szerint a résztvevők nettó keresete így, minimálbérrel számolva 160 ezer forint is lehet - a kérdéses időszakra -, amit a családi adókedvezmények még tovább növelhetnek.

A program részleteiről április 15. után lehet tájékozódni a munka.hu oldalon, és a kérelmet is ezt követően lehet benyújtani a helyileg illetékes kormányhivatalokhoz. A Gazdaságvédelmi Alapból finanszírozott program keretösszege 500 millió forint, ami akár 2000 munkavállaló támogatását is lehetővé teheti - közölte az ITM.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Meghaladhatja-e valaki saját magát, a múltját és a származását anélkül, hogy megtörne a személyisége? - ezt a kérdést járja körbe Pietro Marcello Martin Eden című filmje, amely Jack London száz évvel ezelőtti fejlődésregénye alapján készült.