A válság elsöpörte Budapest legrosszabb éttermét

A válság elsöpörte Budapest legrosszabb éttermét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Végleg bezárt a leghírhedtebb turistacsapda, ahol a pocsék ételek párosultak arcpirító árakkal, piti lehúzásokkal és agresszív személyzettel.

A Váci utca és a Havas utca kereszteződésénél működő Monarchia Old és elődje, a Galilei már a 2010-es évek elején Budapest legrosszabb étterme volt, de hiába jelent meg róla számos elborzasztó történet és hívták rá rendszeresen a rendőröket, végül csak a koronavírus-járványnak sikerült elsöpörnie – számol be róla a G7.

A portál felidézi, hogy a Galileiben a pocsék ételek párosultak arcpirító árakkal, igénytelen vendégtérrel, piti lehúzásokkal és agresszív személyzettel. Hetente kétszer hívták rájuk a rendőrséget az átvágott vendégek. 2010-ben 2400 forint volt egy sör és 1600 forintot számoltak fel a kenyérért. Egy cikkben az étterem több volt munkatársa is megosztott részleteket a hely működéséről: A maradék ételt felhasználták újra és újra, a használt korsókat csak ritkán mosták el, volt olyan, hogy kint hagyták véletlenül a húst a kocsiban egy napra, másnap aztán több fűszert kellett használni hozzá. Olívás spagettivel nem egyszer előfordult, hogy se olívaolaj, se bogyó nem volt, ezt sima étolajjal és zöldborsóval pótolták.

A cikkek hatására lépett az V. kerületi önkormányzat, és visszavonta a Galilei teraszának közterület-használati engedélyét. A helyén nyílt meg a Monarchia Old, amely formálisan kikerült Csöppű család irányítása alól, azonban nagyjából ugyanott folytatta, mint Galilei.

Hozzászólások