szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Michele Ferrero egykori jobbkeze 97 éves volt.

Francesco Rivella a Ferrero termékfejlesztőjeként oroszlánrészt vállalt abban, hogy a brand világhírnévre tegyen szert. Múlt hét pénteken, 97 éves korában hunyt el – írja az Il Messaggero, amit a 24.hu vett észre.

Il Messaggero on X (formerly Twitter): “Francesco Rivella, morto a 97 anni il chimico della Ferrero e mago della Nutella: con lui il brand è diventato internazionale https://t.co/ZwpGlb9MVc / X”

Francesco Rivella, morto a 97 anni il chimico della Ferrero e mago della Nutella: con lui il brand è diventato internazionale https://t.co/ZwpGlb9MVc

Rivella 1952 és 1993 között volt a Ferrero csapatának tagja, a TicTac, a Kinder és a Ferrero Rocher feltalálásánál is ott volt. A termékfejlesztés mellett menedzserként és kutatási igazgatóként is szolgálta a vállalatot. Egy időben pedig a néha tulajdonos, Michele Ferrero jobbkeze volt, ekkoriban rengeteget utazott azért, hogy megtalálja a tökéletes alapanyagokat a csokoládégyár számára. Egyes beszámolók szerint a Nutella név is az ő ötlete volt.

A Nutella nagy népszerűségnek örvend az egész világon, mi is többször foglalkoztunk vele. Tavaly a hatvanadik születésnapja alkalmából emlékeztünk meg az édességről, de bemutattuk azt a globális gyártási láncot is, ami a termék mögött áll, és természetesen megpróbáltuk elkészíteni is.

Megpróbáltuk megfejteni a Nutella titkát Napóleontól a megfelelő mogyoróméretig

Itálián párszor átgyalogolt a történelem, és még ha nem is feltétlenül ez jut először eszünkbe, ennek a több évszázados felfordulásnak lett egy igen pozitív hozadéka: a Nutella. Hogyan született meg a világ kedvenc mogyorókrémje a világtörténelem viharai közt – és hogyan az én konyhámban?

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: AFP / NurPhoto / Beata Zawrzel

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!