160 embert érint, hogy a Medve sajt gyártója bezárja répcelaki üzemét, mert Németországba kerül a gyártás

Korábban a zalaegerszegi gyárra is lakat került, de a Savencia azt állítja, hogy a veszprémi üzeme mellett kitart.

  • HVG HVG
160 embert érint, hogy a Medve sajt gyártója bezárja répcelaki üzemét, mert Németországba kerül a gyártás

Bezárja répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt., a korábbi Pannontej – közölte a cég az MTI-vel.

A társaság egyik legfontosabb márkája a Medve sajt, amelyet egy svájci sajtmester, Stauffer Frigyes hozott Magyarországra épp száz éve, és gyártotta répcelaki üzemében.

A cég szerint a répcelaki üzem bezárása, amire várhatóan az év végéig kerül sor, mintegy 160 embert érint. Nekik Veszprémben, illetve a németországi Kemptenben kínálnak munkát.

A közleményben az áll, hogy a répcelaki gyár kihasználtsága az elmúlt időszakban alacsony volt, korszerűsítése pedig olyan beruházást igényelt volna, ami gazdaságilag nem indokolható. A tervek szerint az ömlesztettsajt-termékek gyártása fokozatosan a kempteni üzembe kerül át. Kiemelték azt is, hogy veszprémi üzemük az elmúlt években több millió eurós befektetéssel a panírozott termékeik európai gyártási és K+F központja lett, és itt további fejlesztéseket terveznek.

A Savencia szerint termékeik minősége és megjelenése változatlan marad, azokat a fogyasztók továbbra is megtalálják a magyarországi boltokban.

A cég 2021-ben ugyancsak az elavult technológiára hivatkozva zárta be zalaegerszegi üzemét.

A mágikus medvétől az „amerikai sajtig”: sajtot ömlesztettünk, és nem bántuk meg

Ami nálunk a tömlőből vagy sztaniolból elővarázsolt kenhető sajtként bújt elő az élelmiszeripar boszorkánykonyhájából, az máshol lapkasajtként uralta le a piacot. Kipróbáltuk, hogyan lesz a drága sajtból pont olyan drága, de „hígított” sajt.

Nyitókép: Facebook / Medve sajt

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek