Brit Awards: Lily Allen arathat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Brit Awards zenei díjat ezúttal február 14-én adják át, s nagy nyertese a 22 éves Lily Allen lehet, aki négy jelöléssel indul a gálára. Smile című dala tavaly listavezető volt Angliában, s egyebek között a legjobb kislemez, a legjobb brit énekesnő, a legjobb brit lemez és az év felfedezettje kategóriákban verseng.

Lily Allen
Ő még csak most 22
© lilyallenmusic.com
A 2006-os év nagy visszatérője, a Muse, a pár éve feltűnt Snow Patrol, valamint James Morrison és a számos nemzetközi megmérettetésen nagy sikert arató amerikai Gnarls Barkley három-három trófeát nyerhet.
 
Két díj várományosa az Arctic Monkey, versenyben áll a legjobb brit együttes díjáért a Kasabian, a Razorlight, a  két éve alakult Kooks együttes pedig a legjobb kislemez és az év felfedezettje kategória jelöltje.
 
Az 1990-es évek elején alakult és Magyarországon is járt Oasis együttes immár annyira "öregnek" számít, hogy megkapja az életműdíjat a zene fejlődéséhez való hozzájárulásáért. 
 
A legjobb férfi előadó díjára a "külföldiek" közül jelölték  például Bob Dylant, Becket és Justin Timberlake-t. A női előadók nemzetközi mezőnyének nyertese lehet Beyoncé, Christina Aguilera, Pink vagy Nelly Furtado.

A nemzetközi együttesek versenyébe beleszólhat a Red Hot Chilli Peppers, a Gnarls Barkley, s Scissor Sisters, míg a brit határokon túl készült legjobb album Bob Dylané, a Killers együttesé, a Gnarls Barley-é, vagy Justin Timberlake-é lehet.
 
A gálát a kitűnő koncertek színhelyéül szolgáló Earl's Courtban rendezik, s az eddig ismert fellépők között biztosan ott lesz a Snow Patrol, a The Scissor Sisters, a The Killers, a Take That, a Red Hot Chili Peppers és az Oasis.