Magyar nyertes a Montreux-i Jazz Fesztiválon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar Balogh Roland nyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál gitárversenyét; ikertestvére, Balogh Zoltán - egy másik magyar zenésszel, Pintér Péterrel együtt - a zongoristák között versenyez.

A fesztivál honlapja szerint a gitárosok versenyében a második helyezett a japán születésű, amerikai Akira Ishiguro, a harmadik pedig az izraeli Rotem Sivan lett. A gitárosokhoz hasonlóan az énekverseny is lezárult kedden. A megmérettetésen - amelyet 2005-ben Szőke Nikoletta nyert meg - idén hármas amerikai győzelem születetett: Aubrey Logan lett az első, Stacey Carter a második, Charles Turner pedig a harmadik.

A Montreux-i Jazz Fesztivál harmadik versenye, a zongoristáké a rendezvény utolsó napján, szombaton zárul. A www.montreuxjazz.com oldal tanúsága szerint Balogh Zoltán a csütörtöki elődöntőben, Pintér Péter pedig a pénteki elődöntőben versenyez.

A Duna Televízió szerdai közleménye szerint helyszínen forgató stábjuk jóvoltából a közönség már pénteken este hat órakor, a Duna TV híradójában ízelítőt kaphat a több mint négy évtizedes történetre visszatekintő fesztivál eseményeiből, és részleteket hallhat a Balogh Rolanddal, valamint a zsűri elnökével, a világhírű dzsesszgitáros Lee Ritenourral készült interjúból.