Megint megszállják a volt MTV székházat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy, a dj-kultúrából élő show-műsorral gúnyt űző sztár testvérpáros játszik Budapesten pénteken, a Magyar Televízió volt székházának 4-es stúdiójában. A zenei paletták sokaságán átívelő mintavételezésüknek köszönhetően korunk egyik legszórakoztatóbb előadásával kecsegtet a 2many dj’s.

Egy belga popzenekarral állunk szemben, amelyet két zenész-lemezlovas testvér alkot: ritka előadásaikkal az évek során popszárokhoz méltó felhajtást csaptak maguk körül. A rajongók és a média érdeklődését tovább tüzelendő, Magyarországon először a Tőzsdepalotában, vagyis a nemrég még Magyar Televízió székházaként üzemelő Szabadság téri házban rendezik a bulit. A szervezők ígérete szerint igyekeznek mindent kihozni a patinás épület adta lehetőségekből. A hajdani stúdiók és vetítőtermek szürreális képi hatásokkal, óriás ledfalakkal és szemfényvesztéssel ejtik majd még inkább transzba a partizókat.

Előadásmódjuk meglepő, öniróniától sem mentes, noha eredetileg csak viccből indult a formáció. Mára a fesztiválok nagyszínpadait rengetik meg, tízezreknek mutatva fügét szettjeikkel. A popot elektróba oltó genti urak első hivatalosan megjelent lemezükhöz 187 szám hangmintáihoz akarták megszerezni a jogokat, de végül csak 114-hez sikerült: ezekből áll össze a 45 számot tartalmazó album.

A Dawaele testvérek zenei produkciójuk mellett azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy hivatalosan nem jelentetnek meg lemezeket, miközben rádiókban játszanak, a közönség által lelkesen fogadott turnéfilmet csináltak, emellett bőven van idejük remixelésre is. A kritikusok szerint a lemezlovas kultúra történetében a 2many dj’s tekinthető minden értelemben popzenének, mellyel ironikus módon az elektronikus zenei kultúra hajnalán minden áron szakítani akart a korai bakelitlemez-pörgető generáció. Ezzel együtt sok vidámságot ígér péntek estére a két belga és a további 20 magyar dj, akik a három termes multimédia-orgiát választók szórakoztatására vállalkoznak. A buliról bővebben itt és a Facebook oldalain.