D. Tóth Kriszta: "olyasmibe vágok bele, amit tíz éve tervezek"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

"Ma valami olyasmibe vágok bele, amit 10 éve tervezek" - ennyit közölt a napokban felmondott D. Tóth Kriszta hivatalos Facebook-oldalán. Lapunk megkeresésére közölte: egyelőre nem szeretne nyilatkozni a történtekről.

"Egyelőre nem nyilatkozom. Türelmet kérek" - így reagált a hvg.hu megkeresésére D. Tóth Kriszta, aki hozzávetőlegesen egy héttel ezelőtt mondott fel a köztévénél.

A műsorvezető Facebook-oldalán is csak annyit közölt korábban: "Kis türelmet kérek, hamarosan hosszabban is írok, addig is: nem tűnök el teljesen, képernyő nélkül is van élet (sőt, ott van az igazi!)". Legfrissebb, pénteki bejegyzésében mindezt azzal egészítette ki, hogy jól van, "végre kipihent és optimista", és valami olyasmibe vág bele, amit tíz éve tervez.

Mint azt korábban megírtuk, D. Tóth Kriszta feltehetően azért mondott fel, mert a köztévénél a legutóbbi létszámleépítés során a stábjának háromnegyedével közölték, nem tartanak igényt a munkájukra. D. Tóth Kriszta felmondása előtt a stábnak búcsúlevelet is írt.

Az MTVA korábbi közleményében a műsorvezetőt hibáztatta. "Az MTVA vezetése hetek óta folyamatosan egyeztet D. Tóth Kriszta műsorvezetővel műsora folytatásáról és a közmédiában várható jövőjéről. Az MTVA sajnálatos és nem túl elegáns lépésnek tartja, hogy kiszivárgott a műsorvezető 'búcsúlevele', amelyet stábjának írt" - közölték akkor.

Az MTVA korábban azt is közölte, hogy hétfőn - a D. Tóth Krisztával előre egyeztetett beszélgetés után - tájékoztatja a nyilvánosságot. A közleményből az is kiderült, az MTVA úgy ítélte meg, hogy D. Tóth Kriszta a búcsúlevelének kiszivárogtatásával a médián keresztül kívánt nyomást gyakorolni a döntéshozókra, és az sem kizárt, hogy esetleg egy másik televíziós csatornánál kívánja folytatni pályafutását.