Ma lép a fotósok elé az állatkerti kiselefánt

Ma lép a fotósok elé az állatkerti kiselefánt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Ma mutatják be a fővárosi állatkert egyhetes kiselefántját a sajtónak.

©

Ma tartják a fővárosi állatkertben egy hete született kiselefánt "hivatalos" bemutatkozását: néhány percre kiengedik a kifutóra és bejelentik a nevét is. A Fővárosi Állat- és Növénykertben február 14-én világra jött kiselefánt jelenleg az állatkert régebbi, több mint 100 éves elefántházában van édesanyjával. Az állatkert honlapjának tanúsága szerint néhány percre szerdán már kiengedték őket a külső kifutóra, ahol Angele féltőn terelgette borját. 

Bár a közönségnek még várnia kell az első találkozásig, a mai állatkerti eseményen a sajtó képviselőinek jelenlétében ismét kiengedik az anyaállatot és kicsinyét a külső kifutóra. Bejelentik a kiselefánt nevét és tájékoztatást adnak a jelenlegi helyzetről is. 

A Bálint-napon - 75 kilogramm becsült súllyal és 85 centiméteres magassággal - született elefántborjú az első 24 órában semmilyen hajlandóságot nem mutatott arra, hogy szopjon, ezért pénteken hajnalban a szakemberek a mesterséges táplálás mellett döntöttek, azonban szombatra sikerült elérni, hogy a kicsi önállóan kezdjen táplálkozni.