"Bye-bye Magyarország": alázzák ByeAlexet a külföldi oldalakon

"Bye-bye Magyarország": alázzák ByeAlexet a külföldi oldalakon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem nyerte el a neves eurovíziós bloggerek tetszését a magyar induló dala, esélytelennek tartják a továbbjutásra a Kedvesemet.

Közömbös, unalmas, egyszerű. Ilyen jelzőkkel illeti például az oikotimes ByeAlex Kedvesem című dalát. "Nem lehetne ennél unalmasabb egy dal, még ha értjük is a koncepciót" – írják a blogon, és esélytelennek tartják, hogy az utóbbi évek sikeres továbbjutásai után bekerülnénk az Eurovízió döntőjébe.

Az ESC United munkatársai a Malmőben zajló próbákról tudósítanak, ők ugyancsak negatív véleményt formáltak meg Márta Alex előadásáról: "kissé unatkoztam, aranyos a dal, de túl statikus" – írja Zack. A magyar dalhoz a többiekéhez képest alig tudtak hozzáfűzni valamit, azt viszont megemlítették, hogy a gitáros is nagyon unatkozni látszott a színpadon. Egy másik oldalon ennél is lesújtóbb kritikát fogalmaztak meg: "Ez a dal leverte az immunrendszeremet. Annyira tompa, hogy még egy drogos is kissé lehangolónak találná" – írják, és csak azért látnak valami halvány esélyt a továbbjutásra, mert a második elődöntő mezőnye is elég gyenge.  

Tekintse meg az egyik próbáról készült videót.

Kevés dicséretet kapott az előadás, egyedül a vidám grafikus hátteret említették pozitívumként a véleményezők.

ByeAlex jövő hét csütörtökön 12. fellépőként bizonyíthat. Amennyiben továbbjut, május 18-án, a szombati döntőn képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen Svédországban.