Beteg gyerekekért futnak a zenészek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Több hazai zenekar is összefogott, hogy június 15-én - sok más adománygyűjtővel együtt – futásukkal a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábort támogassák.

A 21. K&H Mozdulj! maraton- és félmaraton váltó eseményhez csatlakozott az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, hogy adománygyűjtő futással hívja fel a figyelmet a súlyosan beteg gyermekek támogatására.

Idén az Élménykülönítmény nemcsak sportolókat, hanem a Subscribe, Fish!, Leander Rising, Magashegyi Underground és az Ivan and the Parazol zenekarokat is megnyerte a kihívásra, azaz a fejenkénti 7 kilométeres táv lefutására.

A sportolás és a jótékonykodás mellett a köszönetnek is kiemelt szerep jut az eseményen, így a futással nem ér véget a nap: délután az Élménykülönítmény csapata piknikre látja vendégül a sportolókat és támogatóikat a Dürer Kertben, ahol közös főzéssel, csocsóval, zenés programokkal, a Grund színházzal és a Magyar Császári Pillanatművekkel lazíthatnak a résztvevők. A napot egy fergeteges esti koncert zárja a futó és támogató zenekarok fellépésével, valamint az Ozone Mama, a Fish!, a Magashegyi Underground műsorával.

Az Élménykülönítmény várja azoknak a futóknak a jelentkezését, akik sportolásukkal és adománygyűjtésükkel segítenék a gyerekek gyógyulását.