Lázár vadászruhában piruettezik azon a festményen, amit L. Simontól kapott

Lázár vadászruhában piruettezik azon a festményen, amit L. Simontól kapott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

L. Simon László főnökét, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert lepte meg egy kortárs festménnyel, melynek címe: "Lázár János piruettezik, miközben piros hó esik" és a minisztert vadászöltözetben ábrázolja.

A drMáriás művésznéven ismert Máriás Béla képét ajándékozta Lázár Jánosnak L. Simon László. A művész korábban már a Heti Válaszban is megemlítette, hogy eladta a képet, a Blikk ezt követően ment utána az adásvételnek.

A lap szerint a vevő körülbelül félmillió forintért vásárolhatta a képet, bár a vételár titok. A művész a Blikknek azt mondta, megnevezett egy árat, de a fideszes államtitkár többet fizetett, ami elég ritka. A megajándékozottnak, azaz a Miniszterelnökséget vezető miniszternek állítólag nagyon tetszett az alkotás, ami őt magát ábrázolja, drMáriás szerint "kicsit kritikus kompozícióban". A festmény címe: "Lázár János piruettezik, miközben piros hó esik", a miniszter a képen vadászzsakettet visel. A kép felső részében színes csíkok jelenítik meg a mennybe vezető Jákob lajtorjáját. (A képet itt nézheti meg!)

"L. Simon Lászlónak nagyon sok művészbarátjától van műalkotása, de ezt magánügyének tekinti" – mondta a Blikknek L. Simon munkatársa.

Lázár pedig azt mondta: hódmezővásárhelyi dolgozószobájában rakta ki a képet, de tervezi, hogy felhozza Budapestre. A festményt Lázár egyébként nem tüntette fel a januári vagyonnyilatkozatában az ajándékok rovatban, talán azért, mert elképzelhető, hogy az ajándékot csak február elején adta át neki L. Simon – írja a lap.