Liza, a rókantündér nem tud leállni az európai díjakkal

Liza, a rókantündér nem tud leállni az európai díjakkal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ezúttal Brüsszelből hozott haza két díjat az itthon és nemzetközileg egyaránt sikeres magyar film – a belgáknál a szakmai zsűri és a közönség is elismerte Ujj Mészáros Károly első moziját.

Két díjat zsebelt be Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje vasárnap este Brüsszelben, a fantasztikus filmek nemzetközi fesztiválján. Az abszurd romantikus vígjátékot díjazta a nemzetközi zsűri a 7. Pálya (7e Paralléle) szekció fődíjával, a szakmai zsűri mellett pedig a belga közönséget is elbűvölte a film, és a rangos seregszemle másik fontos díját, a Pegazus Közönségdíjat is bezsebelte.

©

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje itthon és külföldön egyaránt kiemelkedő siker. A nemzetközi premierje alkalmával rögtön el is nyerte a portói filmfesztivál fődíját, valamint a legjobb vizuális effektek díját, majd múlt pénteken Amszterdamban a rangos Ezüst Méliès-díjat az Imagine filmfesztiválon. A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült alkotás nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik – hamarosan az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Brazíliában is versenyez.

Kritikánkat a filmről itt olvashatják.