szerző:
hvg.hu

A pénztermelő képesség, a tartalmasság, a profizmus és a közösségi médiában mutatott aktivitás alapján állította össze a Forbes a legértékesebb magyar sztárok 21-es listáját. Ördög Nóra, Majka és Till Attila vezeti a 2016-os listát.

Ismét rangsorolta a magyar sztárokat a Forbes magazin. Az idei listát a pénztermelő képesség, a tartalmasság és a profizmus mellett egy negyedik kategóriával is bővültek a zsűri szempontjai: a közösségimedia-aktivitással.
 
A magazin augusztusi száma körüljárja a hazai celebek Facebook- és Instagram-jelenlétét, és az ezekben rejlő üzleti lehetőségeket, amelyeket a magazin szerint legjobban Rubint Réka, Kasza Tibi és Dukai Regina használnak ki. A Facebookon leginkább aktív celebritások listáját itt találja.

Az összesített celeblista élén Ördög Nóra áll, aki az RTL Klubnál kezdte pályáját, a csúcsra – legalábbis helyezése alapján – a TV2 színeiben jutott.

©

Őt Majka követi, aki zenei és televíziós karrierje mellett a közösségi médiában is erős jelenléttel bír.

A dobogó harmadik fokára is egy TV2-es műsorvezető, Till Attila állhatott fel, aki filmkészítőként is sikeres, miközben 14 éve folyamatosan látható a kereskedelmi televízióban.

©

Sebestyén Balázs, aki – néhány hónapig még biztosan – szinte egyeduralkodó a reggeli rádióműsorok piacán, a negyedik lett. A műsorvezető rádióműsorának és egyik tévéshow-jának is producere, így a képernyő és a mikrofon mellett a média üzleti részében is érdekelt.

Őt D. Tóth Kriszta követi, aki annak ellenére képes személyes márkáját építeni YouTube-csatornájával és női portáljával, hogy a nagy képernyőn lényegében nem látható.

A hatodik a korábbi első, Alföldi Róbert lett, aki az elmúlt évadot jobbára külföldön töltötte.

©

A hetedik a rövidesen szülési szabadságra vonuló Liptai Claudia lett.

Kovács Ákos pozíciója megrendült a listán, a korábbi ezüstérmes most csak a tizenötödik lett.

Több új szereplője is van a listának. Kilencedik helyezést ért el az énekesnői pályáján sikerrel haladó Tóth Gabi, aki megtarthatta ítészi székét az ősszel induló X-faktor szériában is.

A korábbi munkáihoz képest nagyobb presztízst hozó Keresem a családommal, a szépségápolás területén kivívott véleményvezéri pozíciójával és gyorsan bővülő Instagram-követőtáborával a tizenkettedik lett Lilu.

Őt a lista egyetlen gasztrocelebjeként Mautner Zsófi követi.

Szintén új a listán Stohl András, akinek személyes márkája talán kezdi kiheverni a börtönben töltött időt. Színházi főszerepek mellett fontos karaktert formál meg az RTL Klub Válótársak című heti sorozatában. Azért még van mit javítania: a magazin 21-es listáján csak Berki Krisztiánt előzi meg.

A teljes lista a lap szerdán megjelent augusztusi számában látható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!