“Ridley Scott szégyellhetné magát Kevin Spacey miatt!”

“Ridley Scott szégyellhetné magát Kevin Spacey miatt!”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bertolucci még ennél is tovább megy.

A veterán olasz rendező, Bernardo Bertolucci leszidta amerikai kollégáját azért, ahogy az a Kevin Spacey körül kirobbant zaklatási botrányra reagált. Ridley Scott ugyanis kivágta és Christopher Plummerrel újra is forgatta Spacey jeleneteit a milliárdos Jean Paul Getty életét feldolgzó A világ összes pénze című legutóbbi filmjében.

Bertolucci az Utolsó tangó Párizsban felújított változatának premierjén beszélt arról a Giornale olasz lapnak, hogy Scott döntéséről értesülve Peter Scalia vágó által üzent kollégájának: szégyellheti magát. Az olasz rendező ekkor azt is eldöntötte, hogy filmet csinál Spaceyvel – aki ellen zaklatási vádak miatt jelenleg Los Angelesben és Londonban is kivizsgálás folyik.

©

A Hollywood Reporter szerint Bertolucci véleményét heves helyeslés fogadta, majd a rendező később hozzátette, hogy támogatója a #metoo mozgalomnak, és dicsérte, amiért világszerte felhívta a figyelmet a nők elleni erőszakra.

Bertolucci nyilatkozatai azért is minimum ellentmondásosak, mert 2016-ban kiderült, hogy az Utolsó tangó Párizsban hírhedt erőszakjelenetét anélkül forgatták le, hogy a benne szereplő Maria Schneider színésznő tudott volna arról, hogy mi fog vele történni. Bertolucci úgy magyarázta, azért nem szólt Schneidernek, mert azt akarta, hogy mikor Marlon Brando karaktere vajat használva síkosítónak análisan megerőszakolja, a színésznő “ne csak eljátssza, hanem át is élje” a jelenetet – írja a Guardian.

Hozzászólások