Magyar lány nyerte a Huawei európai mobilfotósversenyét

Magyar lány nyerte a Huawei európai mobilfotósversenyét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotásával vihette haza a fődíjat.

Magyar győztese lett a Huawei európai mobilfotósversenyének: Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotásával nyerte el a verseny nagydíját. A lány 20 ország amatőr és profi fotósait utasította maga mögé alkotásával, amelyen a betegsége elleni küzdelmet örökítette meg.

Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni

– írta Réka a feltöltött fotója mellett. A lány Instagram-oldalán és blogjában is folyamatosan dokumentálja betegségét és kezelésének szakaszait: tavaly ősszel akut limfoid leukémiával diagnosztizálták, azóta folyamatosan készít képeket arról, hogyan viseli az éppen aktuális kezeléseket.

A résztvevők hat különböző kategóriában – Portré; Éjszakai fotó; Életképek; Utazás; Természet és Story Board - összesen 67 610 fényképet töltöttek fel a verseny hivatalos oldalára. A kategóriák győzteseit, valamint Pávó Réka Grand Prix-díjas alkotását a közönség szavazatai és a nemzetközi szakmai zsűri értékelése alapján választották ki.

A Huawei szeptember 18-tól, exkluzív fotókiállítás keretében mutatja be neves magyar fotográfusok alkotásait és a Next Image legjobb fotóit az Akvárium Klubban.

Hozzászólások