Májusban jön a csernobili atomkatasztrófát feldolgozó HBO-sorozat

Májusban jön a csernobili atomkatasztrófát feldolgozó HBO-sorozat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az előzetes alapján mind az öt epizód brutális lesz.

33 évvel ezelőtt, ezen a napon történt Európa történetének eddigi legnagyobb atomkatasztrófája az ukrajnai Csernobilban. A baleset – amelynek hírét Magyarországon sokáig titkolták – rámutatott az arra, hogy az atomenergia biztonságos felhasználása még kezdeti fázisban van,  és sokkal nagyobb körültekintést igényel, mint az a tudósok elképzték.
Május 7-én érkezik az HBO GO-ra az HBO és a Sky minisorozata, a Csernobil. Az izgalmas, feszült és sokkoló alkotás az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelemét dolgozza fel. 1986. április 26-án hatalmas robbanás rázta meg a Szovjetunió tagállamában, Ukrajnában működő csernobili atomerőművet. A radioaktív felhő beterítette Kelet-és Közép Európát, Skandináviát és egyes nyugat-európai országokat. A főbb szerepeket Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson alakítja.
A sorozat május 7-én, magyar felirattal érkezik az HBO GO-ra és az HBO-ra, és az új részek hetente érkeznek. A szinkronos változat május 19-től lesz elérhető.

Harminchárom évvel ezelőtt ezen a napon történt Európa történetének eddigi legnagyobb atomkatasztrófája az ukrajnai Csernobilban. A baleset – amelynek hírét Magyarországon sokáig titkolták – rámutatott az arra, hogy az atomenergia biztonságos felhasználása még kezdeti fázisban van, és sokkal nagyobb körültekintést igényel, mint azt a tudósok elképzték.

Az HBO és a Sky minisorozata, a Csernobil az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelmét dolgozza fel.

A főbb szerepeket Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson alakítja. A sorozat május 7-én, magyar felirattal érkezik az HBO GO-ra és az HBO-ra, és az új részek hetente érkeznek. A szinkronos változat május 19-től lesz elérhető.