Többen is felmondtak a 168 óránál, üres az impresszum

Többen is felmondtak a 168 óránál, üres az impresszum

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A háttérben a hírek szerint az állhat, hogy nem zökkenőmentes a lap és a vele egy szerkesztőségbe került Pesti Hírlap összecsiszolódása.

A 168 Óra összes munkatásának eltűnt a neve a 168ora.hu impresszumából hétfőn: hat online munkatársból három felmondott, és jelenleg nem tudni, ki felel az oldalon megjelenő tartalomért.

A Magyar Hang információi szerint a 168 Óra vezetősége össszetűzésbe került a velük közös szerkeszőtségbe költözött Pesti Hírlap dolgozóival, de ezt másként látja Rózsa Péter – a nyomtatott lap vezetője, aki eddig az online híroldal főszerkesztője is volt, ám arról a posztjáról lemondott –, és másként Milkovics Pál, a Brit Média Kft. vezérigazgatója.

Rózsa szerint nincs szó konfliktusról, „olyan belső folyamatok indultak el az összevonással, amelyek szervezeti és pozícióváltozásokat hoztak magukkal”, ahogy az átalakítással magyarázta az üres impresszumot is.

Milkovics viszont az állítja, hogy a két szerkesztőség összeköltözése miatt kialakult új helyzet vezetett a felmondásokhoz: „Minden átalakítás változásokkal jár, amiben sokan megtalálhatják a számításaikat, néhányan viszont nem, ezért inkább a távozás mellett döntöttek. Többen a távozók közül nem abban a pozícióban folytathatták volna, mint amiben addig dolgoztak. Döntésüket emberileg maximálisan meg tudom érteni” – magyarázta.

A két szerkesztőség összeköltözésének a kiadók mögötti tulajdonosi változások állnak: a 186 Óra kiadója, a Brit Média Kft. nemrég felvásárolta az ingyenes napilap, a Pest Hírlap kiadóját, a Global Post Hun Kft.-t. A Brit Média Kft. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) érdekeltsége, de a tranzakció után Milkovics Pál, a Pesti Hírlap alapítója is megjelent résztulajdonosként a cégben, vezérigazgatói tisztséget is vállalt, kiemelve: szeretné, ha a 168 Órát a a jövőben nem csak baloldaliak olvasnák.

A Pesti Hírlap a tervek szerint ősztől újra napilapként kerül az utcára Budapesten, de ez a járvány alakulásától is függ.

Hozzászólások