Stork Natasa lett a legjobb színésznő Antalyában

Stork Natasa lett a legjobb színésznő Antalyában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hihetetlen utazás volt egy szerelmes lélek mélyére - mondta Stork Natasa, aki a törökországi fesztiválon vette át a legjobb színésznőnek járó díjat.

Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje főszerepéért szombat este az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon Törökországban - közölte a Nemzeti Filmintézet. Ada Solomon román producer, az Európai Filmakadémia elnökhelyettese volt a nemzetközi szakmai zsűri elnöke a törökországi fesztiválon. 

"Ez az első alkalom, hogy főszerepet játszhattam egy nagyjátékfilmben. Hihetetlen utazás volt egy szerelmes lélek mélyére. Horvát Lili volt a kalauzom ebben a rejtélyes világban - nagyon hálás vagyok neki a rendkívül érzékeny és intelligens útmutatásáért" - mondta el Stork Natasa a díj átvételekor. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus dráma korábban nagy sikerrel mutatkozott be a velencei, majd a torontói filmfesztiválokon. 

A filmről írt kritikánkat itt olvashatják:

Itt pedig Horváth Lili rendezővel készült interjúnkat:

A film fesztiválkörútja hamarosan az Egyesült Államok legnagyobb múltú filmfesztiválján folytatódik Chicagóban, és Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvénye, a puszani fesztivál is műsorra tűzi rangos válogatásában. Októberben Varsóban és Haifán is látható lesz, majd a thesszaloniki filmfesztivál, a denveri filmfesztivál, a valladolidi Seminci, valamint a kínai Pingyao Nemzetközi Filmfesztivál is versenyprogramjába válogatta a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet. 

Magyarországon a Mozinet forgalmazásában látható a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, eddig már több mint 10 ezren látták a hazai mozikban.

Hozzászólások