szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezért került ki a fotó az alkoholról – mondta az exezredes az Inforádiónak.

Az Inforádiónak nyilatkozott Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjává kinevezett volt ezredes. Szarka azt mondta, tudomása szerint fogy az egyetemfoglalók lelkesedése. Ezt többek között arra alapozza, hogy kikerültek az egyetemről azok a sörösdobozokat ábrázoló fotók, amelyeket Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök az Európai Parlament szakbizottsága előtt is bemutatott.

Megerősítette, hogy nem próbálnak erőszakkal bejutni az egyetemre, viszont lehetőséget akarnak adni a tanulásra azoknak a diákoknak, akik nem értenek egyet a tiltakozókkal, vagy időközben meggondolták magukat.

Szarka azt is mondta, hogy veszélybe került a félév. Az őszi szünetet meghosszabbították, de hétfőtől elvileg újraindul a tanítás. A kancellár újra megismételte, hogy előbb-utóbb mindenkinek nyilatkoznia kell egyénileg a szándékairól.

Nem céljuk sem az egyetem működésének akadályozása, sem önmaguk vagy a munkatársak veszélyeztetése – ragáltak az SZFE-hallgatók a kancellár nyilatkozatása. Azt állítják, hogy hallgatói kísérettel mind a karbantartási munkálatok, mind a járványügyi fertőtlenítés megtörtént október 22-28. között, azóta a tanórák zavartalanul működnek az épületekben, a blokádot pedig továbbra is fenntartják.

Az SZFE dolgozóinak sztrájkját a Fővárosi Törvényszék jogellenesnek nyilvánította. Ez ellen a sztrájkbizottság fellebbezést nyújtott be.

A sztrájk október eleje óta tart, az egyetem hallgatói és oktatói az új, Vidnyánszky vezette kuratórium, illetve az egyetem új fenntartói modellje ellen tiltakoznak.

 

Ők állnak a sárga maszkok mögött: bemutatjuk az SZFE őreit

A hatalom képviselői szerint haza kellene már menniük a szüleikhez, baloldali mozgalmárok mosták át az agyukat, és különben is csak egy politikusok által kiképzett kemény mag áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem elfoglalása mögött. Az SZFE-hallgatók nagy része csak nevet az ilyen megjegyzéseken. De kik ők, és hogy néz ki belülről a blokád?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

Zsinórt feszített az út fölé, kerékpárosok akadtak fenn rajta

Zsinórt feszített az út fölé, kerékpárosok akadtak fenn rajta