szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hárman is feljelentést tettek, amiért a kancellárt nem engedték be a tüntető diákok, a rendőrség szerint azonban nem sérült a személyi szabadsága.

Szarka Gábor, a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja megpróbált bemenni az intézmény Vas utcai épületébe október 8-án, a tüntető diákok azonban az útját állták.

A történtek után három magánszemély is feljelentést tett a rendőrségen, személyi szabadság megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) ugyanakkor azt közölte a Népszava érdeklődésére, hogy bűncselekmény hiányában mindegyik feljelentést elutasították.

Így nyomozás sem indult az ügyben, mivel a hatóságok már azelőtt kizárták a törvénysértést, hogy a felderítés elindult volna.

Szarka Gábor most egyébként akadálymentesen juthat be az egyetem bármelyik épületébe, ugyanis a járványhelyzetre hivatkozva kiürítették az összes felsőoktatási kollégiumot és éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, ami miatt a diákoknak fel kellett adiuk a blokádot.

SZFE-hallgatók a blokádról: „Azt gondolják, ha lekapcsolják az áramot, hazaszaladunk?"

Az egyetem mi vagyunk, nem pedig az épületek - állítják a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik hetvenegy nap után magukkal vinnék a karanténba a blokádot. Azt mondják, hiába próbálják megosztani őket, csak egyre összetartóbbak lesznek, és különben is: az elmúlt két hónapban eléggé megnőtt az ingerküszöbük ahhoz, hogy csak nevessenek az ellenük kitalált intézkedéseken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Bálint Élet+Stílus

SZFE-hallgatók a blokádról: „Azt gondolják, ha lekapcsolják az áramot, hazaszaladunk?”

Az egyetem mi vagyunk, nem pedig az épületek – állítják a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik hetvenegy nap után magukkal vinnék a karanténba a blokádot. Azt mondják, hiába próbálják megosztani őket, csak egyre összetartóbbak lesznek, és különben is: az elmúlt két hónapban eléggé megnőtt az ingerküszöbük ahhoz, hogy csak nevessenek az ellenük kitalált intézkedéseken.

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására