szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb filmkalózokat fogtak Miskolcon; a borsodi megyeszékhely rendőrei hét magánszemélynél több mint ezer darab illegális DVD-t foglaltak le.

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) tájékoztatása szerint hét személy ellen indult eljárás, akik a lefoglalás pillanatában is nagy mennyiségű szerzői jogvédelem alatt álló "tartalmat" osztottak meg a Mátrix hub fájlcserélő rendszeren keresztül.

Egymással alkottak egy kisebb fájlcserélő társaságot is, amelynek tagjai személyenként ötven-száz gigabyte filmes tartalmat osztottak meg illegálisan. A megvásárolható, körülbelül kétezernyi film listáját a fájlcserélő hub-on tették közzé.

Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai június második hetében leplezték le a filmkalózokat a megyeszékhelyen és környékén.

A szóvivő hozzátette, hogy a miskolci rendőrök már korábban is "csapást mértek" az egyik hazai állománycserélő rendszerre. A szakemberek március végén kapcsoltak le egy fájlcserélő rendszert, amelynek száz fő feletti felhasználói tábora több terabyte illegális tartalmat osztott meg egymással. A rendőrség szerzői és kapcsolódó jogok megsértése miatt folytatja a nyomozást. Az eljárás alá vontak szabadlábon védekeznek - mondta a szóvivő.

hvg.hu Kult

Az adatforgalmat figyelő programot ad ki az ASVA

Az új számítógépes programmal a cégvezetők figyelemmel kísérhetik, hogy alkalmazottaik milyen adattartalmakat töltenek le az internetről. A Filmhalász a vállalati és irodai hálózatokban kiszűrni képes az illegális filmes tartalmakat.

Ami néhány éve még sci-finek tűnt, az ma már valóság

Ami néhány éve még sci-finek tűnt, az ma már valóság

Családjával zsarolták a Budapesten elítélt brazil drogfutárt

Családjával zsarolták a Budapesten elítélt brazil drogfutárt

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik