szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Médiabloggerünk ezen a héten a webes dizájnú nyomtatott lapokról, a hoppon maradt 120 fős szerkesztőségről és a blogérték-becslésről ír.

Webes kinézetű napilapok

Miután az olvasók hozzászoknak a tartalom a webes elrendezéséhez, ezt várják el a nyomtatott lapoktól is - állítják a kutatók. Ezt elég nehéz elhinni. Én a fél életemet a képernyő elott töltöm, a maradékban meg  elég sok újságot olvasok, de egyáltalán nem hiányzik a webes elrendezés. Hihetőbb inkább, hogy a nyomtatott lapok webes dizájnját azért akarják ránk erőltetni, mert kényelmesebb, olcsóbb a kétféle „terméket” ugyanazzal a dizájnnal előállítani.

Mennyit ér a blogod?

A Business Opportunities Weblog számítási módszereinek tudományosságáról ugyan nem vagyok meggyőződve, de azért jó vicc ez a szolgáltatás: beírod a blogod címét, megnyomod az ENTER gombot és máris kiköpi az árat. (A tanácsadók megnyugodhatnak, a Nagy Üzletek általában nem ennek a szolgáltatásnak a segítségével köttetnek.)

A blogoszféra vezetői

A bloggerek és a blogbejegyzések egyáltalán nem alkotnak homogén halmazt. (Ez okozza a legnagyobb nehézséget a blogok összehasonlításakor, értékelésekor, a blogversenyek elbírálásakor is.) A blogoknak megvannak a maguk kapcsolódásai, viszonyrendszere, az ezekbol kialakult blogszövevény hol sűrűbb, hol pedig ritkább.

Mennyiből jön ki egy lap?

A Sport21 egyetlen száma sem jelent meg eddig, 120 újságírójának eddig egy fillért sem fizetett, a szép nagy szerkesztőségét a ki nem fizetett bérleti díj miatt bezárták…

A linkelés joga

Joga van-e az egyik blogszolgáltatónak címlapján szerepeltetnie a másik blogszolgáltató blogjait? Kell-e ehhez külön engedélyt kérnie? Letiltható-e az ilyen megjelenés? Korrekt-e ha valaki a címlapról nem közvetlenül linkeli a forrást, hanem először egy saját aloldalra küldi el az érdeklődőt? Az ütősebb címlap érdekében megváltoztathatja-e blogszolgáltató a bejegyzések címét?

MTI Tech

A HVG Online főszerkesztője az év informatikai újságírója

Az idén Hirschler Richard a HVG Háló főszerkesztője, Kovács Olivér a Klubrádió műsorvezető-szerkesztője, illetve Simon S. András a Figyelő külsős munkatársa kapta az Atigris Informatika Zrt. által alapított, Az év informatikai újságírója elnevezésű díjat.

hvg.hu Tech

Alulbecsülték az online hirdetési piacot

Alulbecsült az internetes hirdetési piac növekedése, mert nem kalkuláltak a videó megosztókon, közösségi oldalakon és a mobiltelefonokon keresztül értékesített felületekkel – állítja Terry Semel a Yahoo vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

A Vatera.hu az Év Internetes Kereskedője

Az internetes aukciós megvalósító Vatera.hu nyerte az "Év Internetes Kereskedője Díjat", az "Év legígéretesebb internetes kereskedője" pedig az egyebek között telefonkártya feltöltést lehetővé tevő PPO.hu weboldal lett.

hvg.hu Média

A Rádió „titkosított” hangtára

Az alábbi témákat boncolgatta médiabloggerünk ezen a héten. Rádióelnökről, balliberális újságírók eltávolításáról, a kerekasztalbeszélgetés mikéntjéről és függőségekről olvashat.

hvg.hu Vállalkozás

Mégsem kidobott pénz bannerrel hirdetni?

A legtöbb weboldal tulajdonos fő problémája, hogy hirdetési költségeit kidobott pénznek érzi, mert kampányai nem az elvárásainak megfelelően teljesítenek. Míg mások – akik megtehetik - ha nem jönnek az eredmények, még több pénzt költenek el hirdetésekre, hogy elérjék végső céljukat, a látogatószám és a forgalom növekedését. Möst olyan ötleteket árulunk el, amelyek– a költségek növelése nélkül - tehetik hatékonyabbá a hirdetést.

hvg.hu Tech

Eladó egy blogszolgáltató a Vatera.hu-n

Már nemcsak karácsonyi ajándékokat vaterázhatunk, hanem akár blogszolgáltatót is. A Vatera.hu aukciók között néhány napja jelent meg a blogol.hu blogszolgáltató. Sajnos az eladó nem volt olyan merész, hogy 1 Ft-ról indítsa az árverést.

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"