szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Médiabloggerünk legújabb válogatását olvashatják.

Búcsú a serpáktól

Néhány hete, szinte észrevétlenül, átalakult a Blogter. Persze, aki sűrűbben nézegeti a címlapot annak nyilván feltűnt a nyitóoldal kiszélesítése és átszervezése, örülhetett a nagyobb felületnek, bosszankodhatott a zavaros elrendezésen, de most nem erről lesz szó.

A mainstream média visszatér

Carr szerint mindez azt mutatja, hogy az elmúlt években a mainstream media sikeresen alakult át mainstream online médiává. Az A-listás blogger fogalma értelmét vesztette. Az „A-listás webhelyeket” szinte kivétel nélkül valamelyik nagy (mainstream) médiavállalat tartja fenn.

Tagadd le a Web 3.0-t!

Azzal, hogy most mindenki arról ír, hogy nem kellene a Web 3.0-ról beszélni, egyre többen beszélnek róla. 

Moderáljunk, kérem!

A MediaPoston olvastam egy felmérésről, amibol az derül ki, hogy az olvasók nagyobb bizalommal vannak az olyan online kiadványok iránt, ahol moderálják a hozzászólásokat. Az olvasók bizalmát erősíti, ha számíthatnak rá, hogy nem ütköznek a témát eltérítő, zavaró, szándékosan romboló hozzászólásokba. 

Szigorúan ellenőrzött internet

Amerikai dominanciája a webes tartalom területén (is) egyértelmű. A világ 30 leglátogatottabb webhelye között összesen 4 ázsiai és egyetlen európai akad – a többi mind amerikai. (Ennek az  „európainak” (Lycos) a besorolása is vitatható, hiszen virtuális ereiben is jórészt amerikai vér csordogál.)

 

hvg.hu Média

Szakítanak a politikai blogok

Az egyébként is jól menő blogok forgalmát a mostani, „félidős” választások rendesen felpörgették - írja bejegyzésében a hvg.hu médiabloggere.

MTI Gazdaság

A Vatera.hu az Év Internetes Kereskedője

Az internetes aukciós megvalósító Vatera.hu nyerte az "Év Internetes Kereskedője Díjat", az "Év legígéretesebb internetes kereskedője" pedig az egyebek között telefonkártya feltöltést lehetővé tevő PPO.hu weboldal lett.

hvg.hu Média

Zavargások: látogatottsági rekord a neten

Október 24-én közel 180 millió oldalt töltött le 2,33 millió látogató a Medián által auditált website-okon. Az új rekord részben a háromnapos ünnep után visszatérő látogatók internet-éhségének köszönhető, részben az ünnepet beárnyékoló utcai csatározásoknak.

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf