Lázáron múlik majd, hogy futhatunk-e az EU-s pénzek után?

Lázáron múlik majd, hogy futhatunk-e az EU-s pénzek után?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szomszédaink jobban állnak a 2014-2020-as EU-források felhasználására irányuló fejlesztési tervek kidolgozásával. Terveinket időben megismertetve az EU-val és a tagállamokkal bizonyíthatná, hogy Magyarországnak határozott, és kivihető elképzelései vannak arról, hogy miként kell az EU támogatásait hatékonyan felhasználni. Ilyen terveink azonban még nincsenek - írja a Haza és Haladás blog.

A szerző szerint Magyarország esetében az első érdemi jele annak, hogy a kormány egyáltalán foglalkozik a 2014-2020-as EU tervidőszak fejlesztési dokumentumaival, a Fejlesztéspolitikai Kormánybizottság felállításáról szóló június 16-i bejelentés volt. Ezt öntötte formába a már említett, július 2-i keltezésű kormányrendelet. (Igaz, a frakcióvezetésről a közelmúltban leköszönt Lázár János már korábban „kikotyogta” a sajtónak, hogy ezután az EU-forrásokkal szeretne foglalkozni.

A siker azon múlik, hogyan él majd Lázár a hatalmával. Azaz: az erős koordináció a „jó kormányzást”, a fejlesztés-szakmai szempontok gyorsabb és teljesebb érvényre juttatását szolgálja-e majd a partikuláris érdekekkel szemben, vagy, éppen ellenkezőleg, az FKB a pártpolitika befolyását növeli-e a forráselosztási döntések során - írja a Haza és Haladás.

A teljes bejegyzést a Haza és Haladás blogon olvashatják.