szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az izraeli hadsereget január 15-től teljes riadókészültségbe helyezik egy esetleges iraki támadás kivédése érdekében. Közben az iraki kereskedelmi miniszter kijelentette: Bagdad csapást mér azokra az országokra, amelyek az Egyesült Államok rendelkezésére bocsátják területüket.

A Jediót Ahronót című izraeli lap pénteki száma szerint a legmagasabb készültségi fokozat kódneve Vörös zápor. A lap szerint szombaton ezer amerikai katona érkezik Izraelbe, Patriot elhárítórakétákból álló szállítmánnyal. Ezek a katonák január elejétől izraeli csapatokkal együtt gyakorolni fogják a rakétatámadások elhárítását. Az öbölháború idején Irak 41 rakétát lőtt ki Izraelre; a Patriot elhárítórakéták akkor nem bizonyultak hatékonynak, az izraeli Hec rakétavédelmi rendszer pedig még fejlesztés alatt állt.
Bagdad csapást mér bármely országra, amely az Egyesült Államok rendelkezésére bocsátja területét, hogy onnan indítson hadműveletet Irak ellen - jelentette ki Muhammad Szaleh iraki kereskedelmi miniszter. „Irak hatalmas tömegsír lesz az amerikaiak számára” - fenyegetőzött pénteken a kairói látogatáson tartózkodó politikus, s azzal vádolta az Egyesült Államokat és Izraelt, hogy biológiai fegyvereket vetnek be, így próbálnak különböző betegségeket elterjeszteni az arabok között. (MTI)

Tűz volt egy józsefvárosi iskolában

Tűz volt egy józsefvárosi iskolában

Radar360: Trump Bidennel, Orbán a Bizottsággal csörtézett

Radar360: Trump Bidennel, Orbán a Bizottsággal csörtézett

KSH: 401 ezer forint a magyar átlagkereset

KSH: 401 ezer forint a magyar átlagkereset