szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brigitte Boisselier francia biokémikusnő szerint klónozott kislánybébi jött a világra. A raeliánus szekta által emberklónozásra létrehozott Clonaid cég vezetőjének állítását független forás eddig nem erősítette meg.

Egy francia genetikus szerint egyáltalán nem támasztja alá bizonyíték a raeliánus szekta bejelentését;amíg nincs bizonyíték, puszta propagandáról van szó - mondta pénteken Axel Kahn az Europe 1 rádióállomásnak. A tudós szerint el kellene készíteni az állítólag klónozott újszülött genetikai térképét, majd annak a személynek a genetikai térképét, akinek a kicsi állítólag a klónja, s ha a kettő azonos, az bizonyíték. A géntechnika mindezidáig nem működött sem a majomnál, sem az embernél - szögezte le a kutató, kétségeinek hangot adva afelől, hogy a raeliánus szektának ez sikerült volna. Kahn szerint a raeliánusok egy éve arra építik kommunikációjukat, hogy - akárcsak hitük szerinti teremtőik - ők is képesek elérni a halhatatlanságot a klónozás tudományának birtoklásával. Meglehet, ezúttal is a tőlük megszokott képzelgések egyikével van dolgunk - mondta a francia orvos.

Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
2002-ben megszületik az első emberklón?
Boisselier csütörtökön jelentette be, hogy aznap császármetszéssel megszületett az első klónozott ember. Ezen kívül csak annyit árult el, hogy a szülés "nagyon jól ment", de jelezte: pénteken nyilvános bemutatót tart Florida államban. Boisselier már november végén beharangozta, hogy egy amerikai nő, aki klónozott magzatot hord a szíve alatt, hamarosan szülni fog. Ha a születés független forrásból is megerősítést nyer, akkor ez az első gyermek, aki klónozással jött világra, és születése a nyilvánosság előtt ismertté is vált.
A raeliánus szektát, amely 1997-ben Las Vegasban jegyeztette be a Clonaidet, a hívek által Rael néven emlegetett Claude Vorilhon francia újságíró alapította, aki a kanadai Québecben él. A szekta szerint a klónozás lehetővé teszi "az örök emberi életet". (MTI)

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot