szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három amerikai orvos meghalt, egy pedig megsebesült, amikor egy muzulmán terrorista hétfőn gyorstüzelő fegyverrel támadást intézett egy jemeni kórház ellen. A támadót nem sokkal később letartóztatták.

A megtámadott kórház a Szanaa fővárostól 170 kilométernyire délre fekvő Dzsibla faluban működik. A terrorista behatolt a dzsiblai keresztény misszió kórházának épületébe, majd tüzet nyitott az ott tartózkodó orvosokra. A támadót, aki a BBC információi szerint a jemeni al-Iman egyetem hallgatója volt, nem sokkal később letartóztatták a hatóságok. A Yemen Times főszerkesztőjére hivatkozva a CNN arról számol be, hogy az orvosok éppen arra készültek, hogy átadják a kórház ellenőrzését a jemeni dolgozóknak. A merényletet követően az Egyesült Államok jemeni nagykövetsége azonnal bezárt.
Novemberben az Egyesült Államok halálos kimenetelű rakétatámadást intézett feltételezett al-Kaida terroristák ellen Jemenben. A támadást az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) tulajdonították, s ezt közvetve megerősítette Paul Wolfowitz amerikai védelmi miniszterhelyettes. Ali Abdullah Szaleh jemeni államelnök erőszakcselekményeket végrehajtó muzulmán szélsőségeseket kárhoztatott azért, hogy az Egyesült Államok "beavatkozik" a dél-arábiai ország belügyeibe. Szaleh szerint a 2000 októberében, az USS Cole amerikai romboló, majd legutóbb a Limburg francia olajtartályhajó ellen végrehajtott merényletek sokat ártottak az ország tekintélyének, éppúgy, mint októberben egy amerikai helikopter elleni támadás és egyéb terrorcselekmények.

Horvátországban ötödannyi az új koronavírusos mint nálunk

Horvátországban ötödannyi az új koronavírusos mint nálunk

A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

Alpaka rohant a pályára egy angol focimeccsen

Alpaka rohant a pályára egy angol focimeccsen