szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsősorban délelőtt volt sok koccanásos közúti baleset, a mentők pedig a szokásosnál jóval több embert szállítottak kórházba csonttörésekkel a leesett ónos eső, és a később kialakult jégpáncél borította utak miatt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. 70 munkagéppel sózta Budapest 1200 kilométernyi fő- és tömegközlekedési útját, főként a hegyi utakat, a felüljárókat és hidakat. A síkossá vált utak főként a budai kerületekben okoztak gondot a közlekedőknek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: az utakra fagyó ónos eső következtében hirtelen megugrott a riasztások száma: egy óra alatt 15 koccanásos balesethez hívták a mentőket, és megnőtt az elesésből származó balesetek száma is.
A Volánbusz fődiszpécserétől kapott tájékoztatás szerint a menetrend szerint közlekedő autóbuszok a jegessé vált utak miatt fokozatosan leálltak Zsámbék, Rákoskeresztúr és Érd térségében. Pest megyében 60 sószórógép járta az utakat, s a déli órákig 240 tonna sót hintettek az aszfaltfelületre, hogy megakadályozzák a jegesedést. Sok közlekedési balesetet okozott az ónos eső Komárom-Esztergom megyében is; Tatabánya és Vértesszőlős között három autó csúszott egymásba, ketten megsérültek. A meteorológiai szolgálat további csapadékot jósol, így jelentős javulás nem várható.
Az Útinform csütörtök délutáni jelentése szerint síkos az útburkolat Nógrád megye jelentős részén, Pest megye északi felében, a Jászságban, valamint Edelény környékén. A fő és alsóbbrendű utakon egyaránt előfordulnak jeges, lefagyott szakaszok. (MTI)

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?