szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előreláthatólag másfél hónappal elhúzódik a MÁV által szerda este leállított Bz-motorkocsik javítása, ugyanis a hibás tengelyek kicserélésére rendelt új alkatrészek ennyi idő alatt érkeznek meg Csehországból.

A tengelyek hiánya miatt a MÁV szolnoki járműjavítójában ideiglenesen leállt a forgalomból kivont motorkocsik javítása, az ultrahangos ellenőrzések azonban folytatódnak - tudósított vasárnap az m1 csatorna híradója. Az eddigi mérések szerint a tengelyek több mint felén vannak repedések, ezeket azonnal ki kellene cserélni. Sándor János, a MÁV Szolnoki Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: péntekig gyakorlatilag felhasználásra kerültek a még ép tengelyek. Az új alkatrészek várhatóan márciusban érkeznek Magyarországra.
A MÁV-nál eddig 242 darab Bz-motorkocsi ultrahangos vizsgálata zárult le, ezek közül 88 darabot találtak hibásnak, de további 17 motorkocsit kell még megvizsgálni. A vasúttársaság múlt szerdán közölte, hogy azonnali hatállyal, a közlekedés biztonsága érdekében, 259 Bz-motorkocsijából 219-et kivon a forgalomból. A MÁV tájékoztatása szerint a folyamatban lévő szokásos gépészeti vizsgálatok során a szakértőik megállapították, hogy egyes Bz-motorkocsik tengelyeinél repedések keletkeztek. Az eddigi mérések azt mutatták, hogy a kocsik egyharmadánál vannak olyan repedések, amelyek töréshez, és így a járművek kisiklásához vezethetnek. (MTI)

Fokozatosan csökken a munkanélküliség

Fokozatosan csökken a munkanélküliség

Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad