szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péntek délelőtt eldőlt, hogy Baumgartner Zsolt helyettesíti a sérült ír Ralph Firmant a Jordan csapat versenyautójában a monzai Forma-1-es Olasz Nagydíjon. A Magyar Nagydíjon való részvétel után ez lesz Baumgartner második Forma-1-es versenye.

A 22 esztendős magyar tehetség az augusztusi magyar futamot a 19. helyről kezdhette, majd a 35. körben - amikor a 14. helyen haladt - motorhiba miatt kiesett Baumgartner akkor is Firmant pótolta, akinek kocsijáról egy nappal korábban, az első szabadedzésén leszakadt a hátsó légterelő, s az irányíthatatlanná vált Jordan-Ford nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. A pilóta megsérült, s emiatt nem folytathatta a viadalt.
Az ír pilóta most kedden Londonban átesett egy vizsgálaton, azonban csütörtökön Monzában Sid Watkins professzor, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának vezetője közölte vele: nem szerepelhet. Firman roppant csalódott amiatt, Watkins professzor eltiltotta a részvételtől a Forma-1-es Olasz Nagydíjon. "Annak ellenére, hogy fizikailag teljesen fitt vagyok, a fülemben kisebb egyensúly-zavarokat érzek, emiatt nem szerepelhetek. Sid Watkins megnyugtatott, hogy a jövő heti silverstone-i tesztelésre, s a világbajnokság utolsó két futamára teljesen felépülök" - mondta a Jordan-Ford ír versenyzője.
Enzo Coloni, a Baumgarnert eddig a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságban szerepeltető Coloni Motorsport vezetője büszke arra, hogy Baumgartner szerepelhet az Olasz GP-n is. "Ügyes versenyző, sikeres lehet a legjobbak között is. Szép jövőt jósolok neki" - mondta Coloni, aki Baumgartner előtt kilenc reménységet juttatott el az autósport elitkategóriájába.
Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba