szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Molnár Lajos egészségügyi miniszter és a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) küldöttsége pénteken megegyezett abban, hogy már novemberben javítják a betegek ellátásának és az orvosok munkájának anyagi feltételeit a megindult reform keretein belül.

Az orvostársaság tárgyalódelegációja a pénteki megbeszélés döntéseit többségi szavazattal elfogadta és azt a szeptember 22-i közgyűlésre elfogadásra ajánlja - áll az Egészségügyi Minisztérium közleményében. Frőlich Péter, az MTT alelnöke a miniszterrel folytatott megbeszélés után az MTI-nek elmondta: közeledtek az álláspontok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az SZDSZ megreformálná az egészségbiztosítást

Az egészségügy átalakításának érdekében meghozott múlt heti kormánydöntésen túl – amely első lépése az egészségügyi reformnak – második lépésként az egészségügy intézményrendszerének strukturális korszerűsítése, majd pedig harmadik lépésként a biztosítási rendszer átalakítása a feladat – mondta Kuncze Gábor.

Sipos Anett Plázs

A Védegylet szerint az egészségügy privatizációjára készülnek

A Védegylet nevű civil szervezet szerint az egészségügy átalakításáról kiadott Zöld Könyv egy jólfésült propagandaanyag, amely előkészíti az egészségügy privatizációját. Ennek a folyamatnak első lépcsője lehet a patika liberalizáció, ami Solymosi Tamás orvos, a Védegylet egészségügyi munkacsoportjának vezetője szerint a magánpatikák újraosztásával lehet egyenértékű. A civilek meglehetősen részletes és éles kritikát fogalmaztak meg a reformokról.

Hét nap

HARCOS TRAUMATOLÓGUSOK

Két és félszeres béremelés, a sürgősségi ellátás finanszírozási korlátainak feloldása - egyebek mellett ezek a...

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp