Eltérítettek egy repülőgépet Új-Zélandon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

Tanuk szerint azt is állította, hogy bomba van nála.

Tanuk szerint azt is állította, hogy bomba van nála. Két utas próbálta megnyugtatni a zaklatott hölgyet. Amikor a gép földet ért Christchurchben, a nő megpróbálta a repülő irányító karjait mozgatni, ekkor azonban a pilóták hirtelen éles fordulatot tettek és a nő elvesztette egyensúlyát. Ezt követően a kapitány földre kényszerítette az eltérítőt, majd a másodpilóta segítségével lefegyverezték és átadták a rendőrségnek, akik a helyszínen azonnal letartóztatták.

A gép utasai és személyzete is sértetlen maradt a kellemetlen kalandban.

A repülőtér három órán keresztül volt zárlat alatt, de bombát nem találtak sem a gépen, sem a nőnél. A kapitány a kezén, a másodpilóta a lábán sérült meg, míg az egyik utast könnyebb kézsérülést szerzett a dulakodás során. Az Air New Zealand az incidenst követően bejelentette, szigorítja a belföldi járatokon a biztonsági előírásokat. Jelenleg az Új-Zélandon belüli járatok utasait és csomagjaikat nem vetik alá biztonsági ellenőrzésnek.

„Az eset felhívta a figyelmünket arra, hogy a belső járatokon is ugyanolyan biztonsági intézkedéseket kell hozni, mint a nemzetközi járatokon.” – nyilatkozta a légitársaság szóvivője.

Hozzászólások