szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az 51 országból érkező 651 kiállító között...

©

Az 51 országból érkező 651 kiállító között Európából Magyarországgal együtt összesen nyolc ország turisztikai irodája vesz részt. Kína mint a kiállítás legnagyobb résztvevője 90 standot állított fel. Hong Kong évente megrendezésre kerülő egyetlen nemzetközi turisztikai kiállításának az a különlegessége, hogy látogatóként vagy kiállítóként az egész délkelet-ázsiai turisztikai szakma képviselteti magát.
   
"Magyarország az utóbbi három évben mindig jelen volt, az idei kiállításon egy kicsit szerényebb mértékben, hazánk mindössze egy kilenc négyzetméteres standon állít ki" - mondta az MTI-nek Vértes Róbert kínai turisztikai attasé, hozzátéve, hogy a Kínai Magyar Évad turisztikai rendezvényeinek záróakkordját is a kiállításhoz időzítették.
   
A hongkongi turisztikai hivatal nem hivatalos adatai szerint Kína Különleges Igazgatású Területén megközelítőleg 1400 turizmussal foglalkozó iroda található, ezekből azonban csak mintegy 40-50 iroda foglalkozik európai úti célokkal. A kiállítás után a magyar delegáció részvételével a turisztikai szakmának, majd a szaksajtó képviselőinek fogadást és Magyarországról szóló bemutatót tartanak. A South China Morning Post - Ázsia-szerte elérhető -, hongkongi angol nyelvű napilapban hirdetésekkel hívják fel a figyelmet Magyarországra.
   
Vértes Róbert szerint a hongkongiak jóval nyitottabbak a kínaiaknál, sokkal többet tudnak a világról, általában beszélnek angolul, és konkrét utazási tervekkel keresik fel a magyar standot. A beutazásuk is jóval egyszerűbb, mert nincs vízumkényszer a hongkongi lakosokkal szemben. A statisztikák szerint Európa és azon belül a kelet-európai régió presztízse nő, s ha lassan is, de egyre több hongkongi turistára lehet számítani.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Kína többet kínál...

A városnéző túrák legtöbbje azonban nem annyira a nevezetességekre, mint...

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A járvány miatt zárva tartó étterembe szállt be az MNB-elnök fiának barátja

A járvány miatt zárva tartó étterembe szállt be az MNB-elnök fiának barátja