szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nagy tekintélyű amerikai plasztikai sebészek szolgáltatásai néhány éve még megfizethetetlen luxusnak számítottak az európaiak számára, ám manapság már kifejezetten jó vásárt csinál az, aki az Egyesült Államokban veti alá magát a legkülönbözőbb szépészeti beavatkozásoknak.

Bár hivatalos adatok még nincsenek az új trendről, New York-i, kaliforniai és floridai plasztikai sebészek egybehangzóan állítják, hogy az utóbbi időben egyre több ügyfél keresi fel őket a tengerentúlról, akik a gyengülő dollár nyújtotta előnyöket igyekeznek kihasználni. Az elmúlt három évben a dollár értéke 24 százalékot esett az euróval és 11 százalékot a fonttal szemben. Ennek eredményeként jelenleg egy arcfelvarrás például a floridai Palm Beachben az utazással, kétheti szállással és az utókezelésekkel együtt kevesebbe kerül, mint csak maga a beavatkozás egy londoni klinikán. Az európaiak kezdik felismerni, hogy ugyanazért az árért, amit hazájukban elkérnek tőlük, már megengedhetik maguknak, hogy egy nemzetközileg elismert, magas színvonalon dolgozó amerikai specialistára bízzák magukat. 

A szépülni vágyó európaiak a szemhéjműtétet vagy éppen az orrplasztikát újabban gyakran nyaralással vagy vásárlással is összekötik az Egyesült Államokban. Sokak számára lelkileg is nagy jelentőséggel bír, hogy valamelyik jó hírű New York-i vagy Los Angeles-i klinikán feküdtek kés alá - mondta Wendy Lewis plasztikai sebészeti tanácsadó, aki munkája során rendszeresen ingázik New York és London között. 

A stagnáló hazai gazdasági helyzet miatt az amerikai plasztikai sebészek tárt karokkal fogadják az európai klienseket, akiknek a megnyerésére már számos kórház egyedi marketingstratégiát dolgozott ki. A nemzetközi repülőjáratok magazinjaiban egyre több sebész hirdeti magát abban a reményben, hogy a közismert szakértelmükkel párosuló kedvező áraikkal felkeltik az utasok érdeklődését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Plasztikai műtétek: mire vagyunk képesek külsőnkért?

A kopaszodás nem válogat, ám van, aki megbarátkozik tar megjelenésével, mások bármit megtennének a dús hajért. A kopaszodás elrejtésére tett kísérletek között egyre népszerűbb a plasztikai beavatkozást igénylő hajátültetés.

hvg.hu Shake

Dübörög a plasztikai turizmus

A némi eufémizmussal „szépészeti” vagy „kozmetikai” turizmusnak is nevezett külföldi plasztikai sebészeti beavatkozások száma az elmúlt egy évtizedben a magyarok körében is megtöbbszöröződött.

MTI Plázs

Tömegesen választják a visszaplasztikázást

A hollywoodi sztárokra hasonlítani kívánó - például Joan Rivers karakteres arccsontját vagy Angelina Jolie szexis ajkát irigylő - páciensek körében egyre szaporodnak az elégedetlenek, akik kiigazító műtétet kértek. Egyes orvosok praxisában ma már a beavatkozások majdnem fele utánigazítás.

Medipress Plázs

Plasztikai sebészet: új eljárás a ráncok eltüntetésére

A Texasi Egyetem Délnyugati Egészségügyi Központjának plasztikai sebészei a világon először próbálhatták ki azt az újfajta lézeres eljárást, melynek segítségével a különböző szépészeti beavatkozások könnyebbé és hatékonyabbá válhatnak.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

Plasztikai műtétek: mennyiért feküdne kés alá?

A legkeresettebb szépészeti műtétek a mellkorrekciók, a zsírleszívás és a hasplasztika. Miért fekszenek kés alá, s milyen szövődményekkel számolhatnak a szépülni vágyók? Körkép a plasztikai beavatkozásokról.

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!