Egy ágyban a celebekkel - hírességek szállodái (videóval)

Egy ágyban a celebekkel - hírességek szállodái (videóval)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem ritka, hogy egy-egy szálloda az ott rendszeresen megszálló sztárok nevével...

Nem ritka, hogy egy-egy szálloda az ott rendszeresen megszálló sztárok nevével reklámozza magát, hiszen ez egy igen hatékony marketing megoldás. Csakhogy ezt a sztárok is tudják, így nem csoda ha néhányuk úgy döntött, nem nevez meg kedvenc hotelt, inkább a saját malmára hajtja a hasznot és saját szállodát üzemeltet. Nézzük most hát a legmenőbbeket.

The Greenwich Hotel, New York, USA; Tulajdonos: Robert De Niro
A Greenwich Hotel az egyik legújabb celeb gyülekezőhelye amerika álomvárosának, amely a mostanság igen divatos TriBeCa negyedben található. A pletykák szerint De Niro saját kezűleg tervezte a 88 szoba mindegyikét, a bútorokat pedig a világ minden tájáról válogatta össze. A Greenwich Hotel marokkói csempékkel és olasz márvánnyal kirakott környezetben időzhetünk és tibeti selyemszőnyegek, angol bőrkanapék, no meg svéd ágyak vigyázzák kényelmünket. Mindezt a luxust a sztár olyan stílusba rendezte el, hogy abszolút otthon érezzük magunkat, és még a technológia sem hiányzik. A wifi és az Ipod csatlakoztató alapfelszerelés, és óriás plazmatelevíziók lógnak a falakon. De Niro származását  ünnepelve olasz ételeket kínál a hotel étteremben, ám az egészségről már egy ázsiai fürdő és egy kínai reflexológus csapat gondoskodik.

Sundance Resort, Sundance, Utah, USA;Tulajdonos: Robert Redford
A Sundace kölyök még 1950-ben vette meg a Timphaven nevű sí-paradicsomot, de ahelyett hogy tele pakolta volna szállodákkal és apartmanokkal, a színész csak egyetlen üdülőközpontot hozott létre, ahol Redford szerint a „természet és az emberi alkotóképesség egyetlen törvénynek engedelmeskedik: az életnek.” A hotel weboldalán más, hasonlóan magasröptű, idézeteket is találhatunk a sztártól, ám ez megbocsájtható, hiszen a hely Amerika egyik legpompásabb síparadicsoma. A szállás kényelmes, fa bungalók kandallóval és elsőosztályú szórakoztató technológiával felszerelve, a központi Kakukk Fészeknek elnevezett épületben pedig három emeleten vannak szobák, van medence és szauna is. A Sundance Resort szabadtéri színháza a Sundace Film fesztivál központja, és egész évben otthona különböző zenei fesztiváloknak.


Cypress Inn, Carmel, Kalifornia, USA; Tulajdonos: Doris Day
A Cypress Inn hotel Doris Daynek állít emléket, noha a tulajdonos nagyon is él és virul, a hoteltől egy kőhajításnyira lakik egy ranchon, Clint Eastwood szomszédságában. A Cypress Inn egy igazi hollywoodi varázslat, a folyosókon Day posztereit láthatjuk, a bárban pedig martinit szopogatva nézetjük meg Doris Day bármelyik filmjét, akármelyikhez is legyen kedvünk.  Mivel Doris Day óriási állatvédő aktivista, a vendégek hozhatnak magukkal kutyát, macskát, tengerimalacot vagy aranyhalat is, ráadaásul a közelben lévő tengerpart ugyancsak állatbarát (bár ez az aranyhalak esetében édesmindegy).

Mission Ranch, Carmel, Kalifornia, USA;Tulajdonos: Clint Eastwood
Úgy tűnik, a Monterey-félszigeten lévő Carmelben két legyet üthetünk egycsapásra, mert Clint Eastwood is itt nyitott vendéglátóhelyet nekünk. Talán nem meglepő, hogy egy ranchot választott, no meg a vadnyugati stílust, noha a hely az amerikai polgárháború korabeli dekorációjával inkább egy kedves préri házra hasonlít, mintsem magára a híres Rawhidera. A területet a színész-rendező (aki akkor Carmel polgármestere volt) 1986-ban mentette meg, amikor a különböző befektetők az egész területet be akarták építeni lakásokkal. Eastwood rehabilitálta a környezetet és visszaállította azt eredeti állapotába, így a mostani 22 hektár igazán paradicsomi, völgyekkel rétekkel és erdős, mocsaras területekkel tarkítva. A Mission Ranch sztárja mégis a konyha, ahol az antik sparhelt a sztár Nincs bocsánat című filmjéből való, és ahol igazi laktató ételeket kínálnak, amelyet whiskey-vel lehet leöblíteni vadnyugati szalon-zene mellett. 

The Big Sleep Hotel, Cardiff, Egyesült Királyság; Tulajdonos: John Malkovich
A Big Sleep hotelben igazán nagyot lehet aludni, és a hotelnek nem csak ez az előnye. Még csak nem is az, hogy egy olyan sztár a tulajdonosa, mint John Malkovich, sokkal inkább az épület kitűnő helyzete az, amiért figyelemre méltó. A Big Sleep a Cardiff International Arenával szemben, és a Cardiff központi állomásától egy pár percre található. A szobákat Malkovich maga tervezte az igazán pihentető hideg kék, rózsaszín és a világosbarna minden árnyalatával, és a legtöbb szobából kellemes kilátás nyílik a városra. Az árak nem a celebeknek szólnak, mert a szobák már 50 fonttól kivehetőek szezonon kívül. Malkovichnak egyébként olyannyira bejött az üzlet, hogy a hotelnek már van két testvére is, az egyik Cheltenhamban a másik Eastbourneben található, hasonló sikerrel. 

The Clarence Hotel, Dublin, Írország; Tulajdonos: Bono és Edge
Az enyészet által mardosott, Liffey folyóra néző Clarence hotelt a U2 frontembere Bono és a gitáros, Edge vásárolta meg 1992-ben, hogy az épületet visszaállítsa eredeti pompájába. A páros ezután semmilyen költséget nem sajnált a restauráláshoz, így az olasz kövekkel borított fürdőszobák mellett minőségi bársony függönyök lógnak a karnisokról és a falak vörösben, királykékben, aranyban és csoki barnában úsznak. A nagy tölgyfaágyakon egyiptomi ágynemű terül el, a tetőben kialakított lakosztályban pedig az együttes minden tajga elfér. Bonoval ennek ellenére csak a liftben találkozhatunk, hiszen ennek a fenti lakosztálynak saját bárja és konyhája van, de még a jakuzzival felszerelt tetőterasz is ide részhez tartozik.

Ariel Sands, Devonshire, Bermuda, Tulajdonos: Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones
Michael Douglas annyira megszerette a Bermudákat, hogy odaköltözött. Az Ariel Sands volt az első otthona az otthontól távol, amelyben komoly tulajdoni részt vásárolt. A sztár és felesége még ma is sokszor időzik a különleges fekvésű, 14 hektáros hotel egyik tengerparti bungalójában, amely tökéletes kilátást kínál az  Atlanti-óceánra. A hotelben emellett azonban semmi kirívóan különleges nincsen, noha a hely, a vendéglátás és a séf az egyik legtöbb díjat nyerte az elmúlt évek során. A vendégek a szállásuktól pár percre búvárkodhatnak és az üdülőben több édesvizű medence is a nyaralók rendelkezésére áll. A szállodában más sportolási lehetőség is akad, amire természetesen minden hollywoodi sztárnak szüksége is van.

Mint látjuk, akad vállalkozó szellemű sztár bőven a vendéglátók között. Persze ebben nincs semmi meglepő, egy-egy kényesebb hírességnél senki sem tudja jobban, mi kell a vendégnek. Ráadásul a celebek az állandó utazásaik miatt pedig nem csak a piackutatást végezték el lelkiismeretesen, de összehasonlítási alapjuk is akad a különböző viszonyokat illetően. Ennél pedig nem is kell jobb ajánlólevél. 

Krisztina O'Brien

Hozzászólások