szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Rancho Bernardo Inn nevet viselő luxusszálloda San Diego egyik igazi gyöngyszeme, saját...

©

A Rancho Bernardo Inn nevet viselő luxusszálloda San Diego egyik igazi gyöngyszeme, saját wellness-központtal, sportcentrummal és golfpályával rendelkezik. Egyetlen éjszaka itt reggelivel 219 dollárba, vagyis több mint 42 ezer forintba került, de sajnos a gazdasági válság miatt a vezetőség kénytelen volt a közlemúltban újragondolni az árképzési stratégiát. Az egyre csökkenő forgalom miatt ugyanis két lehetősége maradt a neves luxushotelnek: vagy leépít, esetleg ideiglenesen bezárja kapuit, vagy megpróbál rugalmas lenni a nehéz időkben, és beengedni azokat a szerényebb gazdasági helyzetű turistákat is, akik eddig csak kívülről láthatták az épületet.

A legtöbb hasonló szálloda ezt a problémát egyszerű árcsökkentéssel, és csökkenő minőséggel "oldotta meg", ám a Rancho Bernardo Inn új, egészen extrém ötlethez folyamodott, hogy átvészelje a válság zavaros napjait. Ugyanúgy mindenki számára elérhetővé tette a luxust, mint versenytársai, de az árcsökkenést a szobák felszereltségén kompenzálta. Természetesen megmaradt az eredeti, 219 dolláros szoba is, ahol teljes luxusban, ellátásban és kényelemben részesül a vendég, de jelentősen olcsóbban is megkaphatjuk már a szobákat, ha hajlandóak vagyunk lemondani olyan körülményekről, mint az ágy, vagy az elektromos áram.

Mindez azt jelenti, hogy a 800 négyzetkilométeres birtokok fekvő luxusszállodát szabadon bejárhatjuk, kipróbálhatunk minden ingyenes szolgáltatást, és még saját szobát is kapunk, de a következő megszorítások lépnek életbe, ha olcsóbb árat szeretnénk fizetni nyaralás végén:

- 219 dollárért, vagyis 42500 forintért kétágyas szobát kapunk, teljesen felszerelve, reggelivel
- 199 dollárért, vagyis 38600 forintért megkapjuk a szobát, de már nincs reggeli
- 179 dollárért, vagyis 34800 forintért már nincs mini bár a szobában
- 159 dollárért, vagyis 31000 forintért már nincs légkondi, vagy fűtés a szobában
- 139 dollárért, vagyis 27000 forintért már párnákat sem kapunk
- 109 dollárért, vagyis 21000 forintért az ágyneműről is lemondhatunk
- 89 dollárért, vagyis 17200 forintért már a lápmák sem gyulladnak ki a szobában
- 59 dollárért, vagyis 11400 forintért takaró sem jár a vendégnek, csak az üres ágy
- 39 dollárért, vagyis 7500 forintért vécépapírt is nekünk kell hozni
- 19 dollárért, vagyis 3600 forintért egy sátorban kell aludnunk a szoba közepén

Bármilyen őrülten hangzik is egy sátorozás a luxusszálloda szobájában, sokan vevők erre az egzotikus kalandra - főleg azok, akik eddig nem engedhették meg maguknak, hogy luxus körülmények között nyaralhassanak. Nyár közepén próbálta ki groteszk ötletét először a szálloda, és szinte azonnal 100 új foglalás érkezett, tehát jól fogadták a piacon azt a merész kezdeményezést.

Az persze borítékolható, hogy a 219 dolláros lakosztályok vendégei nem lesznek majd túl boldogok a sok 19 dolláros sátorozó dömpingjétől, de a különböző társadalmi osztályok találkozása egy luxushotelben talán a gazdasági válság romantikájának is felfogható.

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

Fülöp herceg halála után egy időre a királynő is visszavonul, nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban

Fülöp herceg halála után egy időre a királynő is visszavonul, nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre