szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A híres vendéglő a város egyik legrégebbi étterme, amelyet a nagyvilág Woody...

A híres vendéglő a város egyik legrégebbi étterme, amelyet a nagyvilág Woody Allen a Rejtélyes manhattani haláleset című filmjéből is ismerhet. A 92 éves múltra visszatekintő étterem augusztusban szabadság miatt zárt be, azt ígérve előkelő vendégeinek, hogy szeptemberben újra kinyit. Erre azonban már nem kerül sor, azt étterem ajtajára kihelyezett tájékoztatás szerint a Cafe des Artistes nem nyit ki újra.
   
Az európai konyhájáról híres Upper West Side-i étterem sorsára jutott az Upper East Side-on álló La Goulue is, amely 36 év után húzza le a rolót. A La Goulue tengeri fogásairól és újításairól volt híres a vendégek körében.
   
Az NPD Group marketingcég összesítése szerint az utóbbi egy évben összesen 512 étterem zárt be New Yorkban.  Gyorsan rendeljék meg az utolsó szuflét, mert Manhattan legelőkelőbb éttermei közül sok bezár - fogalmazott a Daily News napilap gasztronómiai blogja, amely "mészárlásnak" nevezte a kialakult éttermi válságot.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik

Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Hitlerből Nerót, Rákosiból III. Richárdot kreált az áthallásos művészet

Hitlerből Nerót, Rákosiból III. Richárdot kreált az áthallásos művészet