A fél ország vitaminokat szed

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Medipress

A legtöbben, a lakosság 40 százaléka vitaminokkal készül a megfázásos időszakra – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából.

A felnőtt lakosság 80 százaléka készül valamilyen formában az influenzás időszakra, és megfigyelhető, hogy arányuk a nők esetében magasabb (83 százalék), mint a férfiak körében (72 százalék). Életkor alapján valamivel jellemzőbb, hogy az idősebbek gondolnak inkább a megelőzésre. 10-ből 4 lakos étrend-kiegészítőt szed ilyen időszakban, 23 százalékuk több zöldséget-gyümölcsöt próbál szervezetébe bevinni, és hasonló (22 százalék) azok aránya, akik a védőoltás beadatását tervezik.

Életkor alapján egyértelműen megfigyelhető, hogy míg a vitaminokban a fiatalabbak, addig a védőoltásban az idősebbek, jellemzően krónikus betegek bíznak. 65 év felett közel 50 százalékos az oltást tervezők aránya, míg hasonló arány a 45 év alatti, fiatalabb korosztályban az étrend-kiegészítők esetében figyelhető meg.

A két védekezési mód kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy a vitaminoknál jövedelem és végzettség alapján a csak utóbbi szempont esetében figyelhető meg jelentősebb különbség (az alapfokúaknál valamivel alacsonyabb az alkalmazók aránya), míg a védőoltásokat jellemzően a magasabb végzettségűek és jövedelműek említették. A lakosság közel egytizede – jellemzően férfiak – rétegesebb öltözködéssel próbál védekezni.