Karpereccel segítenek hazatalálni az alzheimeres betegeknek Tiencsinben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Karperecet kapnak az Alzheimer-kórban szenvedő idős tiencsini lakosok, hogy könnyebben hazatalálhassanak – jelentette a kínai média kedden. A kísérletet egy nem kormányzati szervezet indította az észak-kínai városban, hogy segítse az emlékezetkiesésben szenvedő betegeket és hozzátartozóikat.

A regisztráció után a betegek különleges adathordozó karperecet kapnak, amely tartalmazza az előzetesen megadott információkat róluk.

A civil szervezet egyúttal egy adatbázis összeállítására készül, amely terveik szerint kommunikációs platformként szolgálna azoknak, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, keresnek megoldást, adnak és fogadnak tanácsot hozzátartozójuk gondozásához, ellátásához.

A világ Alzheimer-betegeinek nagyjából egyötöde, körülbelül tízmillió ember él Kínában. Számuk a kelet-ázsiai ország népességének öregedésével várhatóan nő majd – állítják a szakemberek.

Kínában 2011-ben körülbelül 185 millió ember, a lakosságnak csaknem a 14 százaléka volt 60 év feletti. A demográfusok szerint 2053-ra az időskorúak száma elérheti a 487 milliót, vagyis a teljes népesség 35 százalékát fogják adni.